11 mai 2017

STUDIU BRITANIC: două halbe de bere sunt mai eficiente decât paracetamolul

Mai degrabă la bar, decât la farmacie. Cercetătorii britanici au descoperit că două halbe de bere sunt mai eficiente decât paracetamolul. Alte studii arată că berea ajută la reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare sau de diabet.


A curs bere din belşug în paharele românilor în această minivacanţă. Asta ne recomandă şi medicii. Să consumăm bere moderat : 330 de mililitri, pe zi, femeile şi 660, bărbaţii. Cercetătorii de la Universitatea Greenwich au ajuns la concluzia că două halbe de bere ne ajută mai mult decât medicamentele să calmăm durerea.

“Are tot felul de ingrediente care aduc antioxidanţi, vitamine, elemente minerale şi aşa mai departe. La un anumit nivel de consum mic, moderat de băutură eşti foarte bine protejat de boli cardiovasculare. Sunt studii care leagă un consum moderat de bere cu evitarea unor boli degenerative, de genul Alzheimerului şi alte tipuri de demenţe”, spune doctorul Corina Zugravu, preşedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

În România, se bea multă bere. Cam 80 de litri pe cap de locuitor în fiecare an. Potrivit estimărilor, 97% din berea care se consumă în România, este produsă aici, local.

Atenţie însă! Alcoolul consumat peste măsură distruge ficatul, duce la apariţia bolilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer.


Sursa: stiri.tvr.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts