14 mai 2017

Sigur nu știai asta despre CORCODUȘE! Stimulează activitatea cardiacă, cresc nivelul de energie a corpului, ajută la întărirea oaselor și la buna funcționare a sistemului nervos

Din pleiada de prune care cresc pe plaiurile noastre românești, corcodușele sunt fără îndoială unul din cele mai populare soiuri, pe care îl întâlnim chiar și la marginea drumurilor, în diverse culori și arome: galben, roșu, portocaliu, dulce, acru, parfumat.

Corcodușe – Proprietăți


La fel ca și prunele mari, corcodușele conțin foarte multă Vitamina C, Vitamina A, și aproape toate vitaminele din complexul B. Abundă în minerale esențiale: magneziu, calciu, fier, fosfor, potasiu. Corcodușele sunt de asemenea o sursă impresionantă de proteine, fibre și antioxidanți.

Aparent banale și lipsite de strălucire, corcodușele sunt fructe cu proprietăți terapeutice foarte puternice, care pot ajuta la întărirea imunității, prevenirea bolilor și combaterea infecțiilor. Corcodușele verzi, sunt recomandate mai ales pentru persoanele care se simt veșnic obosite, anemice sau lipsite de vlagă. Inclusiv copiii care nu au poftă de mâncare le pot consuma cu succes.

Recomandări terapeutice


  • Stimulează vindecarea afecțiunilor respiratorii
  • Ajută la tratarea avitaminozelor
  • Întăresc funcția sistemului digestiv
  • Contribuie la formarea oaselor la copii
  • Ajută la întărirea oaselor la adulți
  • Combat stresul, oboseala cronică
  • Cresc nivelul de energie a corpului
  • Stimulează activitatea cardiacă
  • Ajută la buna funcționare a sistemului nervos (clamare, relaxare)
  • Stimulează pierderea în greutate


Sucul de corcodușe e bun pentru slăbit și detoxifiere


La fel ca și pepenele, castraveții și alte fructe, corcodușele conțin apă în proporție de 90%, și de aceea sunt foarte bune pentru curele de slăbire. Sunt dulci-acrișoare, răcoritoare, și conțin foarte puține calorii. Corcodușele accelerează metabolismul și stimulează arderea grăsimilor, ajută la eliminarea toxinelor și au un efect purgativ. Pot fi consumate inclusiv de diabetici, întrucât conțin sub 10% zahăr.

Se poate bea câte 1 pahar de suc de corcodușe proaspăt obținut, de 3 ori pe zi, înainte de masă. O cură de slăbire cu suc de corcodușe durează 2 săptămâni.

Ca beneficii suplimentare, sucul de corcodușe întărește corpul și crește aportul de vitamine și minerale. Datorită gustului acrișor, sucul de corcodușe se poate folosi și la acrirea ciorbelor.

Dacă nu vă plac crude, le puteți prepara sub formă de compot sau dulceață. Însă maximul de substanțe nutritive se extrage atunci când le consumăm crude, proaspete.

Contraindicații


Corcodușele pot crește aciditatea stomacului, de aceea nu sunt indicate persoanelor care suferă de ulcer gastro-duodenal, gastrită sau hiperaciditate gastrică.

Sursa: lataifas.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts