26 mai 2017

PRIVIȚI-VĂ CU ATENȚIE UNGHIILE! Ce spun ele despre sănătatea ta

Majoritatea oamenilor cred ca unghiile nu au nicio legatura cu bolile, insa lucrurile stau cu totul diferit. Unghiile ne pot atrage atentia asupra prezentei anumitor boli grave in organismul nostru.


Priviti-va cu atentie unghiile! Examinati dungile, curbele si petele. Observati daca unghiile sunt rupte sau tocite ori cum arata pielea din jur sau de sub ele.

Incercati sa va amintiti putin- au aratat mereu asa? Trebuie sa memorati fiecare schimbare a lor deoarece acestea sunt strans legate de anumite boli. Comparati observatiile dumneavoastra cu lista prezentata mai jos.

Unghii decolorate


O unghie sanatoasa trebuie sa aiba o culoare rozalie cu putine picatele albe spre radacina. Este posibil sa aveti probleme de sanatate serioase daca unghiile dumneavoastra au o culoare inchisa, opaca.


 - Unghiile verzi sunt semnul infectiilor bacteriene;

 - Liniile rosii arata prezenta unor infectii ale valvei cardiace;

 - Unghiile albastrui sunt semnul unui nivel scazut de oxigen in sange;

 - Unghiile tocite arata lipsa unei vitamine;

 - Unghiile albe arata boli ale ficatului, precum hepatita;

 - Dungile inchise de la varful unghiei sunt asociate cu imbatranirea sau cu o congestie cardiaca.


Curatati-va unghiile si priviti-le cu atentie. Ce va spun?

Unghii groase


Acest lucru nu este normal, chiar daca noi toti ne dorim unghii mai puternice, insa daca arata asemeni unor gheare, aveti mare grija! Acest gen de unghie poate transmite o afectiune pulmonara. Unghiile groase, cu textura dura pot semnala o infectie fungica iar unghiile groase si divizate, arata prezenta unor probleme de glanda sau psoriazis. Trebuie sa aveti mare grija ca nu cumva sa aveti o intoxicatie cu medicamente care poate avea efecte imediate asupra unghiilor.

Unghii crapate


Unghiile crapate nu sunt doar rezultatul unei lovituri, acestea par sa se desprinda in bucatele. Nu este tocmai recomandat sa dati vina pe oja nou cumparata sau pe detergentul de vase deoarece:

- Unghiile crapate pot fi rezultatul unui deficit de acid folic, vitamina C sau proteine;

- Unghiile crapate, combinate cu o culoare ciudata, pot fi semn al unui psoriazis sau malnutritie cronica.

Sursa: pentrusuflet.com
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts