4 mai 2017

Otrava din înghețată! Peste 30 de aditivi alimentari, găsiți în compoziţia mai multor sortimente de îngheţată

Asociația „Pro Consumatori” a efectuat o analiză a mai multor sortimente de înghețată, iar ceea ce a descoperit ar trebui să îi îngrijoreze pe cei care consumă des acest produs pentru a se răcori în zilele toride de vară și să îi determine să citească bine eticheta produsului.


În urma anchetei efectuate, Asociația „Pro Consumatori" a descoperit peste 30 de aditivi alimentari în mai multe sortimente de înghețată, aditivi extrem de dăunători sănătății, mai ales copiilor, relatează b1.ro

Costel Stanciu, președintele asociației, atrage atenția că acești aditivi pot duce la apariția sindromului ADHD la copii. 

„Înghețatele cu arome, respectiv cele cu fructe/sucuri de fructe, în majoritatea lor, nu sunt altceva decât amestecuri realizate din apă sau din lapte praf degresat reconstituit, uleiuri vegetale exotice, despre care nu ni se spune dacă sunt hidrogenate sau nu, gelatină animală, amidon, zahăr adăugat sub diverse forme și chimicale din belșug", a spus Costel Stanciu. 

Președintele Asociației „Pro Consumatori" a adăugat că aromele artificiale, conținutul ridicat de zahăr, coloranții artificiali și conservanții din compoziția multor sortimente fac ca acest aliment să devină un produs dezechilibrat din punct de vedere nutrițional. Prin urmare, copiii și persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, diabet sau boli metabolice ar trebui să se ferească să consume acest produs.
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts