19 mai 2017

Găluşte cu prune -O reţetă extrem de delicioasă și simplă recomandată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef

Extrem de uşor de făcut, găluştele cu prune sunt un adevărat deliciu, pregătit mai ales în lunile de vară, cu fructe proaspete.


O reţetă extrem de simplă de găluşte cu prune este cea recomandată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef. 


Aveţi nevoie de:  


- 1 kilogram de cartofi

- 4 ouă 

- o jumătate de kilogram de făină 

- 1 kilogram de prune

- pesmet 

- unt 

- zahăr pentru glazură

 "Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Se verifică dacă sunt fierţi cu furculiţa, să intre uşor, apoi se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se pasează foarte bine cu furculiţa, asemeni unui piure. Apoi adăugăm ouăle, e obligatoriu să fie reci cartofii când punem ouăle, să nu se coaguleze. Adăugăm un praf de sare şi făină cât cuprinde, până obţinem un aluat modelabil, cu care să ne putem juca. Prunele se desfac, se scot sâmburii şi în loc punem zahăr, apoi închidem pruna la loc. Învelim pruna în aluat, care trebuie să fie foarte bine închis, altfel se desface la fiert. Le fierbem în apă cu sare. Cât timp fierb găluştele prăjim pesmet cu puţin unt, apoi adăugăm zahăr. După ce au fiert găluştele le scoatem, le scurgem, şi calde le tăvălim prin pesmet, putem pune şi zahăr vanilat. Stropim cu puţin coniac când le punem pe tavă, pentru servit", explică Bogdan Roman.

Sursa: adevarul.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts