16 mai 2017

Dulceață de căpșuni FĂRĂ FIERBERE! Această rețetă este delicioasă, aromată și foarte simplă!

Această rețetă este delicioasă, aromată și foarte simplă! Căpșunile sunt niște fructe gustoase și sănătoase. Din ele se face dulceață, compot, iar unii chiar o congelează. Dulceața gătită fără fierbere iese foarte aromată!


Ingrediente:


-2 kg căpșuni;

-1 kg de zahăr;

-0,5 pahar de apă.

Mod de preparare:


1. Folosiți căpșuni de dimensiuni medii, coapte bine. Curățați-le de codițe, spălați-le și puneți-le într-o sită să se scurgă apa de pe ele. Apoi puneți căpșunile într-un bol.

2. Fierbeți siropul: turnați apa într-o cratiță, adăugați zahărul și lăsați siropul să fiarbă la foc mediu. Fierbeți siropul timp de 5-7 minute până devine mai dens (nu-l fierbeți mai mult, că altfel devine alb). Este ușor de verificat dacă este gata, luați cu lingura puțin sirop și suflați să se răcească, dacă devine vâscos atunci este gata.

3. Turnați siropul fierbinte peste căpșuni, astupați cu un capac și lăsați să se răcească. Căpșunile, între timp, vor lăsa sucul propriu și siropul va deveni mai apos.
4. Când căpșunile se răcesc, puneți-le pe o sită și scurgeți siropul din ele. Apoi fierbeți acest sirop la foc mediu, timp 5-7 minute.

5. Căpșunile puneți-le înapoi în bol și turnați deasupra siropul fierbinte. Astupați, lăsați să se răcească și mai faceți încă o dată aceeași procedură (dacă vreți ca siropul să fie mai dens atunci mai adăugați zahăr și fierbeți bine).

6. După a treia procedură, puneți căpșunile într-un borcan sterilizat și turnați deasupra siropul fierbinte. Închideți borcanul ermetic și astupați-l cu o plapumă.

Ideea constă în faptul că se fierbe doar siropul timp de 3-4 ori, nu și căpșunile. Dulceața de căpșuni astfel preparată are o culoare frumoasă și o aromă intensă, care, în timpul iernii este sesizată și mai bine.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts