18 mai 2017

DROGUL MIRACULOS: întăreşte SISTEMUL OSOS, previne CANCERUL, protejează INIMA și combate ANXIETATEA

Populare în bucatele tradiţionale româneşti, aceste seminţe folosite încă din antichitate ca produs alimentar medicinal ascund o valoare energetică mare, fiind extrem de utile în prevenirea şi tratarea unor boli.

Bogat în vitaminele B3, B9, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc şi tocoferol, macul este un aliat de încredere în păatrarea sănătăţii. Deşi întreaga plantă are utilizări terapeutice, cele mai utilizate sunt seminţele.

Întă­reşte sistemul osos și sistemul imunitar
Seminţele de mac sunt folosite în tratarea sau remedierea afecţiunilor osoase şi chiar a osteoporozei. Uleiul de mac pare să fie de ajutor şi el atât în lupta de com­batere a osteoporozei, cât şi în cea cu cancerul. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic şi 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută la întă­rirea sistemului osos, dar şi la cea a sistemului imunitar.
Previne cancerul
Uleiul rezultat din seminţele de mac este de mare ajutor în tratarea cancerului mamar, dar şi în prevenirea lui. Mai mult, acestea stabilizează nivelul zahărului în sânge, reduc considerabil colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon şi îmbunătăţesc sănătatea globală a intestinelor.
Adjuvant al memoriei
Seminţele de mac sunt folosite cu succes pentru a îm­bu­nătăţi capacitatea intelectuală, puterea de concentrare şi ajută la în­lăturarea stresului şi a anxie­tăţii. Potrivit cercetătorilor americani, copiii care consumă de mici seminţe de mac au o memorie mult mai bună şi o mai bună putere de concentrare.
Combate insomnia

Conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru fac ca se­min­ţele de mac să înlăture in­som­niile, având un efect sedativ. Pentru rezultate cât mai eficiente, este reco­man­dat consumul unei lin­gu­ri­ţe rase de seminţe de mac înainte de cul­care. Din cauza conţinutului de opiu, macul nu trebuie consumat înainte de urcarea la volan.

Combate constipaţia
Bogate în fibre, seminţele de mac sunt reco­mandate persoanelor care au pro­bleme digestive, îmbunătăţind dige­rarea alimentelor şi ajutând la combaterea constipaţiei.
Combate anxietatea

Macul are rezultate spectaculoase în tratarea tulburărilor comportamentale. În California, uleiul de mac este utilizat în tratamentul stresului şi al stărilor de anxietate, precum şi la ameliorarea durerilor de cap şi a insomniei.

Aliat împotriva răcelii
Siro­pul de mac este eficient în tartarea răcelii, iar infuzia de seminţe de mac aju­tă la ameliora­rea durerilor de ure­chi sau dinţi.
Protejează inima
Consumul de seminţe de mac protejează împotriva bolilor de inimă, ajută la reducerea nivelului de cho­lesterol şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts