15 mai 2017

Cea mai simplă și delicioasă rețetă a SALAMULUI de CASĂ! Un produs care nu este cu nimic mai prejos decât cel din magazin, are un gust nemaipomenit și o textură frumoasă

Vreți să gătiți un salam de casă picant și aromat, fără ca să puneți slănină? Salamul pregătit astfel este incredibil de delicios! Credeți-mă, odată ce-l veți gusta, nu veți mai cumpăra salam din comerț! 
Rețeta este foarte simplă și nu necesită ingrediente speciale. Alintați-vă familia cu ceva gustos chiar astăzi!

Prima dată când am gătit salam, am fost îngrijorat deoarece nu credeam că, pregătit în condiții casnice, îmi va ieși un produs care nu este cu nimic mai prejos decât cel din magazin, avea un gust nemaipomenit și o textură frumoasă. Nu am fost dezamăgită niciodată de această rețetă! Este o gustare de primă clasă!

Ingrediente:

- 1,5 kg carne de vită;

- 2 kg pulpe de pui;

- 75 g sare;

- 350 ml bulion;

- 1 lingură de miere;

- 2 linguri boia de ardei;

- 1 lingură boabe de piper negru fărâmițate;

- 0,5 lingură nucșoară;

- 1 lingură de usturoi uscat;

- 1 lingură de mărar condiment;

- 1 lingură de busuioc condiment;

- boabe de piper negru pentru bulion;

- membrane pentru cârnați ( de exemplu artificiale, cu grosimea de 60 mm).

Mod de preparare:


1. Separați carnea de pui de piele și oase. Din oase pregătiți bulionul. Puneți-le la fiert adăugând boabele de piper negru și sare. Când e gata strecurați-l și ulterior puneți-l la frigider să se răcească de tot.

2. Luați jumătate din carnea de vită, și mai exact cea mai grasă. Dați-o prin mașina de tocat carne împreună cu pielea de pe pulpele de pui. Restul cărnii de vită și de pui tăiați-o cubulețe (de aprocimativ 2 cm).

3. Amestecați carnea tocată cu carnea tăiată cubulețe, adăugați mierea și amestecați. Într-un bol uscat amestecați sarea și condimentele, adăugați-le în carne. Turnați treptat bulionul și amestecați bine.

4. Membrana pentru cârnați umpleți-o bine cu compoziția din carne. Îndesați umplutura astfel încât să nu rămână bule de aer. Dacă totuși rămâne aer atunci înțepați în acel loc cu un ac. Membrana pentru cârnați trebuie să fie de calitate bună, acest mic detaliu este foarte important.

5. Atârnați salamul pentru 1-2 ore, să stea la temperatura camerei.

6. Fierbeți salamul timp de 1,5- 2 ore în apă cu temperatura de 80-85°.

7. Salamul gata țineți-l sub apă rece la robinet și apoi puneți-l într-o cameră mai răcoroasă pentru 12 
ore.

După ce am pregătit acest salam, le-am povestit prietenilor cât de delicios este și cum se gătește.

Feliile de salam arată foarte bine și foarte apetisante. Salamul are un gust destul de picant. Din suflet vă recomand să pregătiți acest salam miraculos, gustul căruia îl veți îndrăgi. Rețeta este atât de simplă încât salamul poate fi făcut și de o bucătăreasă începătoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts