5 mai 2017

Ardei grași în sos de usturoi! O rețetă foarte aromată și plină de gust

“Ardeii grași în sos de usturoi” este o mâncare ușoară de sezon, plină de gust, foarte aromată și picantă. Această gustare pare foarte apetisantă la prima vedere, este delicioasă și una dintre cele mai populare preparate de vară.


 Se prepară foarte ușor, însă trebuie să o lăsați la frigider pentru câteva ore, ca să se întrepătrundă bine aromele. Puteți coace ardeii la cuptor, dacă doriți să evitați prăjitul. Astfel vor fi mai sănătoși și vor avea un gust unic.

INGREDIENTE:


- 1 kg de ardei grași

- 30 ml de ulei

INGREDIENTE PENTRU SOS:


- 3-6 căței de usturoi

- 20-30 ml de ulei

- 1-2 lingurițe de zahăr

- 1-2 linguri de oțet de 9%

- sare după gust

MOD DE PREPARARE:


1. Spălați și uscați bine ardeii.


2.Încingeți uleiul în tigaie și puneți ardeii. Prăjiți-i la foc mediu pe toate părțile până se vor rumeni (câte 2 minute pe fiecare parte).


3. Puneți ardeii prăjiți într-un bol și lăsați-i să se răcească.


4. Decojiți ardeii.


5. Curățați usturoiul.


6. Preparați sosul: dați usturoiul prin presă, puneți-l într-un bol, adăugați zahărul, sarea, uleiul și oțetul. Amestecați bine toate ingredientele.


7. Înmuiați bine fiecare ardei în sosul obținut.


8. Puneți toți ardeii într-un bol, în poziție verticală și turnați restul sosului. Lăsați la marinat timp de 2-3 ore la frigider. Ardeii prăjiți în sos de usturoi sunt gata.


Poftă bună!

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts