20 mai 2017

Aceste fructe pe care toata lumea le ignoră, sunt o sursă de sănătate. Sunt un aliat în lupta cu CANCERUL, AFECȚIUNILE NEUROLOGICE, DIABETUL și INFECȚIILE BACTERIENE

Dudele, fructele pe care toata lumea le ignora, sunt o sursa de sanatate. Aceste fructe au efcte uimitoare pentru organsim, datorita continutului de vitamine si minerale.


Dudul, originar din China, a fost adus pe meleagurile romanesti in urma cu cateva sute de ani. Fructele de dud se coc la inceputul verii si au dimensiunea unor mure, dar ele nu s-au numarat printre fructele preferate de sezon.

Fructele de dud contin vitamina C si vitaminele A si E, acid folic si betacaroten. Sunt bogate in grupul de vitamine B, vitamina K si in minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu si mangan.

Totodata, ele contin cel mai puternic antioxidant din lume, lucru demonstrat de culoarea inchisa a lor. 

Resveratrolul din compozitia dudelor este considerat cel mai puternic antioxidant natural. Studiile efectuate de cercetatori au aratat ca resveratrolul protejeaza impotriva alterarii vaselor de sange. 

Gratie antioxidantilor din compozitie, fructele de dud sunt aliat in lupta cu cancerul, afectiunile neurologice, diabetul si infectiile bacteriene.

Dudele ajuta si la prevenirea formarii de cheaguri de sange si scad riscul bolilor de inima. Mineralele continute de dude ajuta la reglarea tensiunii si a batailor inimii. Tot aceste fructe ajuta si sistemul imunitar, vitamina C si flavonizii din compozitia lor protejeaza impotriva racelilor si infectiilor.

Sunt fructele perfecte pentru micul dejun, datorita antioxidantilor si vitaminelor care vor asigura necesarul de energie pentru intreaga zi. In plus, dudele ajuta la imbunatatirea vederii si auzului, ajuta la cresterea parului (in tara de origine, chinezii folosesc sucul de dude ca tratament impotriva caderii parului), combat constipatia si protejeaza creierul.

Sursa: adevarul.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts