15 mai 2017

7 Tratamente Naturiste de Succes pentru: ARTROZĂ, ARTRITĂ și COXARTROZĂ

În cazul inflamațiilor articulare, umflăturilor la genunchi, deformărilor articulare sau fenomenelor de uzură a articulațiilor care apar odată cu înaintarea în vârstă se pot consulta cu succes recomandările vindecătoarei austriece Maria Treben. Leacurile prescrise în cartea sa “Sănătate din farmacia Domnului“ sunt la îndemâna oricui, și au dat roade bune în multe cazuri confirmate.


Tratamente naturiste boli articulare


Maria Treben spune că toate aceste afecțiuni de natură inflamatorie a articulațiilor sunt vindecabile cu ajutorul plantelor medicinale. Durerile dispar treptat, iar deformările se retrag încetul cu încetul în decursul a 1-2 ani de tratament.


1. Tratament cu ceaiuri


Ceai de coada-calului

Se bea dimineața, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, o cană de ceai de coada-calului. Planta se opărește cu apă clocotită, și se lasă la infuzat 30 de secunde. O altă cană de ceai de coada-calului preparată la fel se va bea cu o jumătate de oră înainte de cină.

 Ceai de urzică


În timpul zilei, se beau câte 4 căni de ceai de urzică. Urzicile se opăresc cu apă clocotită și se lasă la infuzat 30 de secunde.

2. Ceai cu Bitter suedez


Din cele 4 căni de ceai de urzică, se scoate câte o jumătate de ceașcă, de 3 ori: una pentru dimineață, una pentru prânz și una pentru seara. În fiecare ceașcă cu ceai de urzică se adaugă câte o lingură de bitter suedez. Cantitatea de ceai cu bitter dintr-o ceașcă se împarte în două porții: una se bea cu 30 de minute înainte de masă, iar cealaltă cu 30 de minute după masă.

3. Comprese cu bitter suedez


Indiferent de locația durerii (genunchi sau alte încheieturi), se pun comprese cu bitter suedez, și se lasă să acționeze timp de 4 ore. Înainte de aplicarea compreselor, se unge pielea cu un strat gros de cremă de gălbenele sau untură de porc. Se îmbibă o bucată de vată cu câteva picături de bitter, se aplică pe zona dureroasă și se fixează cu o legătură, pentru a putea umbla fără probleme.

4. Comprese cu frunze de varză


Pe timpul nopții se pot pune comprese cu frunze de varză. Se calcă cu fierul de călcat o frunză de varză creață (sau varză albă), și se aplică pe încheieturile dureroase. Se leagă cu o bucată de pânză pentru a menține locul cald. Dacă apar umflături ale articulațiilor, se aplică comprese cu aburi de coada-calului.

5. Comprese cu brânca-ursului


Dacă frunzele de varză nu au efect, se folosesc frunze de brânca-ursului. Acestea ajută imediat la eliminarea durerilor, la dispariția umflăturilor și la recăpătarea mersului sau mobilității. Frunzele se spală, se zdrobesc pe un fund de lemn și se aplică pe locul dureros, lăsându-le să acționeze peste noapte.

6. Frecții cu esență de tătăneasă


Se fricționează încheieturile cu esență de tătăneasă (se găsește la magazinele naturiste) pentru reducerea sau prevenirea durerilor mari.

7. Băi de șezut cu coada-calului


Coada-calului este o plantă recomandată cu căldură de Maria Treben tuturor persoanelor vârstnice. Dincolo de ceaiul de coada-calului care trebuie băut zilnic pentru alinarea durerilor reumatice, se pot face și băi de șezut cu coada-calului. Se pun 100 g de plantă în apă rece peste noapte la înmuiat, iar dimineața se dă în clocot și se adaugă în apa de baie. Baia se face 20 de minute, și apa trebuie să acopere regiunea rinichilor. Apa folosită la prima baie poate fi turnată din nou peste plante și refolosită încă de 2 ori.

Sursa: lataifas.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts