9 aprilie 2017

Trucuri pentru un cozonac gustos şi pufos de la Chef Cătălin Scărlătescu

A face cozonac este o reala provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea fainii, de timpul dedicat framantarii, de cat de bun este cuptorul (sa nu arda, sa coaca bine pe toate partile, sa aiba intensitatea flacarii potrivita) si de multe alte secrete.


Respecta intocmai reteta aleasa si tine cont de urmatoarele trucuri propuse de Chef Catalin Scarlatescu. Te vor ajuta sa ai cozonaci gustosi si pufosi.

Ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore inainte pentru a le permite sa ajunga la temperatura camerei.

Dospitul se face la o temperatura de 35 de grade si umiditate 80.

Pentru copt, cuptorul trebuie incalzit la 160 de grade iar spre sfarsit temperatura trebuie coborata la 140 grade, pentru a ii perimte cozonacului sa se coaca bine.

Bucataria trebuie sa fie calduroasa si, dupa ce faceti aluatul, e bine sa nu deschideti usa sau geamul, pentru a nu se face curent.

Toate ingredientele lichide trebuie sa fie caldute – nu foarte fierbinti, nu foarte reci.

Vasul in care framantati aluatul trebuie sa fie caldut. Pentru asta, il puteti clati cu apa fierbinte si apoi sterge foarte bine.

Cozonacul va avea o culoare frumoasa daca mixati ouale cu putina sare.


Sursa: one.ro și sanatate.bzi.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts