6 aprilie 2017

Tratamente naturiste pentru FICAUL GRAS. Aşa ȋl ajutăm să revină la normal

Ficatul gras sau steatoza hepatică este un exces de grăsime în celulele hepatice. Mai exact, în celula ficatului se acumulează grăsime, mai ales trigliceride, care nu se mai elimină. Acesta este ficatul gras.


- Factorii care favorizează steatoza hepatică sunt: 

- Diabetul zaharat 

- Intoxicaţia cronică cu alcool 

- Dezechilibrele alimentare 

- Unele afecţiuni ale glandelor endocrine. 

Vestea bună este că ficatul revine la normal, prin schimbarea stilulului de viaţă: pierderea kilogramelor în plus, renunţarea definitivă la alcool, reducerea dulciurilor şi carbohidraţilor, produselor de patiserie şi alimentelor bogate în grăsimi rele. 


Ca tratamente naturiste, se recomandă:


Rădăcina de păpădie 


Pulberea din rădăcină de păpădie tratează cu succes afecţiunile hepatice. În cazul steatozei hepatice, păpădia detoxifică şi tonifică ficatul. 

Se administrează o jumătate de linguriţă rasă (aproximativ 2 grame) de pulbere, de 2-3 ori pe zi, pe stomacul gol. Planta se ţine sub limbă vreme de câteva secunde, după care se înghite cu apă. Cura durează 30-60 de zile. 

Rostopasca 


Rostopasca este un extraordinar stimulent al funcţiei hepatice. 

Se administrează câte un vârf de cuţit (aproximativ 0,5 grame) de pulbere de rostopască, de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 7-10 zile de pauză.


Tincură de cicoare


Tinctura de cicoare stimulează în special drenarea şi refacerea ficatului. 

Reţetă

Într-un borcan se pun 20 de linguri de pulbere de rădăcină, care se acoperă cu alcool alimentar de 50 de grade, amestecând încontinuu. Se lasă deasupra un strat de alcool de două degete, se închide borcanul ermetic şi se lasă conţinutul la macerat vreme de 12 zile, după care se strecoară. Preparatul obţinut se pune în sticluţe mici, închise la culoare, şi se păstrează vreme de maximum 2 ani. 

Administrare

Se ia câte 1 linguriţă de tinctură de cicoare, de 3 ori pe zi. Se fac tratamente de câte 3 luni.

Polen 


Polenul este un foarte puternic hepato-protector şi hepato-trofic, fiind indicat de la simpla steatoză, hepatite acute şi cronice, până la ciroze şi cancere hepatice. 

Se administreza 1 linguriţă de polen (maximum 5 grame) pe zi, timp de 1 lună, cu pauză de 3 săptămâni. 

Ulei de ciulin 


Uleiul de ciulin protejează ficatul şi previne afecţiunile hepatice. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consulte un medic înainte de administrarea remediului. 

Reţetă 

O parte seminţe de mărăcine, la două părţi de ulei vegetal. Se amestecă bine, se toarnă în sticle de culoare închisă şi se lasă într-un loc întunecos şi răcoros, timp de 21 de zile. Se strecoară. 

Administrare 

Se administrează câte 1 lingură de ulei, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, pe o perioadă de 40 de zile.


Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts