12 aprilie 2017

TRAISTA-CIOBANULUI: plantă medicinală care reglează circulaţia sângelui. Este recomandată în HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ, cât şi în HIPOTENSIUNE

În popor, i se mai spune plosca ciobanului, punga babei sau punga popii, iar oamenii beau ceaiul de traista-ciobanului în caz de insuficienţă cardiacă compensată, infecţie urinară, probleme cu tensiunea şi hemoragii.De la traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), care creşte pe marginea drumurilor, prin păşuni sau livezi, se folosesc părţile aeriene. Planta are acţiune antiseptică, hemostatică şi vasoconstrictoare, iar remediile au proprietăţi de reglare a ciclului menstrual, antihemoragice şi astringente.

"Este o plantă medicinală care reglează circulaţia sângelui. Este recomandată în hipertensiunea arterială, cât şi în hipotensiune. Înainte de a începe orice tratament este foarte importantă măsurarea periodică a valorilor, deoarece există riscul de angină pectorală, infarct miocardic sau accident vascular cerebral", subliniază dr. Daniela Buşneag, medic specialist apifitoterapie.

De ajutor în caz de hemoragii


Datorită caracterului ei hemostatic, traista-ciobanului este recomandată în toate tipurile de hemoragii, metroragii (hemoragie uterine), inclusiv în cazul rănilor care nu se mai opresc din sângerare, spune medicul specialist Daniela Buşneag. Dacă vrei să tratezi hemoragiile precum cele nazale, stomacale sau intestinale ori vrei să calmezi rănile sângerânde, bea zilnic, cu înghiţituri mici, câte 2-3 căni de infuzie din traista-ciobanului. Foloseşte 2 linguriţe cu vârf la 250 ml apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute.

Utilă în hipotensiune şi hipertensiune


Datorită multiplelor beneficii, traista-ciobanului are indicaţii terapeutice nu doar în caz de hipertensiune şi hipotensiune, ci şi în cazul insuficienţei cardiace compensate, mai ales că reglează permeabilitatea capilarelor. Infuzia de traista-ciobanului este recomandată în caz de ateroscleroză, hipertensiune şi hipotensiune. Pui 1 linguriţă cu vârf de plantă la 250 ml apă şi laşi la infuzat 15 minute. Ceaiul se bea dimineaţa.

Dacă hipertensiunea este instalată la menopauză, se recomandă un decoct din traista-ciobanului. Foloseşti 10 g de plantă la 300 ml de apă şi fierbi 5 minute. Se iau 3 linguri pe zi. E bine de ştiut că cele 2 remedii reglează circulaţia sângelui şi se beau până când tensiunea se normalizează.

Poţi încerca şi tinctura sau vinul medicinal


Dr. Daniela Buşneag afirmă că tinctura de traista-ciobanului se poate prepara şi în casă, din planta întreagă, mărunţită, într-o sticlă de 1 litru umplută, peste care se adaugă o jumătate de litru de alcool. Se lasă la macerat 2 săptămâni, agitându-se periodic. Se strecoară şi se păstreaza la rece, în frigider. Tinctura din traista-ciobanului se administrează astfel: câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, diluată în puţină apă (sau suc de lămâie, cu puţină miere), până la normalizarea valorilor tensiunii arteriale.

Dacă suferi de dureri de stomac, hemoragii interne sau insuficienţă cardiacă, încearcă vinul medicinal din traista-ciobanului. Se pun la macerat 180 g de plantă mărunţită într-un litru de vin natural, 10-14 zile, agitându-se zilnic recipientul. Vinul medicinal se păstrează în sticle de culoare închisă, astupate ermetic. La nevoie, se ia 1 lingură.


Sursa: romaniatv.net
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts