12 aprilie 2017

Lista recomandată de Dr. Oz cu cele mai bune SURSE de MAGNEZIU care luptă cu oboseala

O persoană adultă are nevoie de 300-420 miligrame de magneziu pe zi pentru a-şi menţine echilibrul psihic şi fizic. Dr. Oz recomandă o listă cu cele mai bune surse de magneziu ca să nu mai fii obosită.
O persoană adultă are nevoie de 300-420 miligrame de magneziu pe zi pentru a-şi menţine echilibrul psihic şi fizic. Dr. Oz recomandă o listă cu cele mai bune surse de magneziu ca să nu mai fii obosită.

Potrivit specialiştilor, 3 adulţi din 4 au un aport insuficient de magneziu în raport cu doza zilnică recomandată. Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentaţia necorespunzatoare pe fondul unei solicitări crescute a organismului, determinată inclusiv de stres. Cu cât suntem mai stresaţi, cu atât pierdem mai mult magneziu. De asemenea, o absorbţie intestinală deficitară poate duce la scăderea nivelului de magneziu din organism.

Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseală, tulburări minore de somn, manifestări de anxietate, iar în cazul persoanelor cu o activitate fizică mai intensă, crampe musculare şi furnicături.

Alimente bogate în magneziu


O dietă echilibrată care să conţină foarte multe alimente bogate în magneziu îţi poate asigura aportul zilnic de care ai nevoie. Iată care sunt cele mai bogate surse de magneziu, recomandate de celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show":

1. Salata verde


Conţine mult magneziu care stimulează celulele din organism şi are un rol foarte important în restabilirea şi menţinerea echilibrului nervos.

2. Bananele

Constituie una dintre cele mai bune gustări, deoarece are rolul de a te energiza. Acest beneficiu este adus de magneziu şi potasiu, două minerale care se găsesc din plin în aceste fructe.

3. Fasolea roşie

O cană cu boabe de fasole roşie conţine 70 miligrame de magneziu şi este o sursă importantă de proteine şi fibre.

4.Fasolea neagră

O singură cană cu boabe de fasole neagră conţine 120 miligrame de magneziu, prin urmare nu uita să o consumi cu regularitate pentru un plus de energie.

5. Orezul brun


O cană cu orez brun conţine 84 miligrame de magneziu. Pentru un aport însemnat de magneziu, combină orezul brun cu boabele de fasole neagră şi alte legume pentru a obţine o mâncare sănătoasă. De asemenea, atât fasolea neagră, cât şi orezul brun au proteine incomplete care împreună asigură aminoacizii esenţiali de care are nevoie corpul.

6. Lintea


O cană cu linte aduce un aport însemnat de proteine, fibre şi 72 miligrame de magneziu. Dr. Oz precizează că lintea este un substitut excelent pentru carne, asigurând nutrienţi importanţi şi favorizând o digestie mai bună.

7. Terciul de ovăz


Cosumă la micul dejun o cană cu terci de ovăz care asigură energie pe parcursul întregii zile, aducând un aport de 61 miligrame de magneziu.

8. Quinoa

Conţine proteine complete, iar o jumătate de cană cu quinoa aduce un aport de 118 miligrame de magneziu.

9. Spanacul

O jumătate de cană cu spanac opărit conţine 78 miligrame de magneziu, dar şi o cantitate însemnată de calciu.

10. Pâinea din făină integrală de grâu


Două felii de pâine integrală conţine 46 miligrame de magneziu. Pentru o gustare energizantă, Dr. Oz recomandă un sandviş cu unt de arahide şi felii de banană


Sursa: eva.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts