6 aprilie 2017

Cicoarea- REGLEAZĂ secreția de INSULINĂ, alungă RĂCEALA şi înlocuieşte cu succes cafeaua

Dacă ți-ai pierdut pofta de mâncare sau suferi de constipație și de tulburări hepatice apelează cu încredere la remediile cu cicoare.

Reglează secreția de insulină


Atât persoanele predispuse la diabet, cât și cele care mănâncă foarte multe dulciuri se confruntă cu o tulburare de secreție de diabet. La cei care consumă mult zahăr pancreasul eliberează în sânge cantități mari de insulină, favorizând consumul unei cantități din ce în ce mai mare de dulciuri. 

Decoctul de cicoare reglează secreția de insulină. Acesta se prepară astfel: pune 2 lingurițe de pulbere de rădăcină într-un pahar de apă și lasă la macerat 6-8 ore. Filtrează amestecul și pune într-un vas extractul obținut. Fierbe planta rămasă după filtrare în 250 ml de apă, 2 minute, după care lasă să se răcească. Combină cele doua extracte și consumă preparatul pe parcursul unei zile.

Alungă răceala


Pulberea de cicoare este indicată persoanelor care sunt răcite. Macină câteva rădăcini la râșnița electrică de cafea și consumă o linguriță de pudră de 2-3 ori pe zi, 30 de zile. Cicoarea întărește sistemul imunitar, făcând ca organismul să fie mai rezistent la infecții.


Înlocuitor al cafelei


Știai că din rădăcină de cicoare se poate obține o băutură care poate înlocui cu succes cafeaua? Se prăjește rădăcina de cicoare, după care se macină, până se obține o pulbere închisă la culoare. Pune 2 linguriţe de pudră la o cană cu apă fierbinte. Fierbe amestecul 2-3 minute, strecoară și îndulcește cu miere. Bautura, consumată înainte de masă, previne indigestia, balonarea și alungă oboseala psihică.


Te ajută să-ți păstrezi silueta după dietă


Unele persoane, după ce țin o dietă și reușesc să slăbească, pun kilogramele înapoi foarte repede. Acestea se confruntă cu așa-numitul „efect yo-yo“. Specialiștii spun că în timpul înfometării, care durează de la câteva săptămâni până la câteva luni, în cazul unor diete, stomacul secretă cantități mari de grelină, hormon al foamei, care declanșează un apetit foarte mare. Pentru a scăpa de acest efect, consumă 2 capsule cu extract de cicoare, în timpul meselor.


Remediu pentru constipație


Infuzia de cicoare tratează afecțiunile hepatice (hepatită, icter, congestie hepatică), biliare și digestive. Dacă suferi de constipație prepară o infuzie din 2 lingurițe de frunze și flori de cicoare. Pune-le pe acestea într-un vas, peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Bea 2 căni pe zi.


Sursa: ampress.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts