9 aprilie 2017

ATENŢIE! Nu mai face această greşeala când dezgheţi carnea de pui! Poate să capete bacterii dăunatoare

In continuare iti vom prezenta cateva sfaturi care te vor ajuta sa dezgheti carnea de pui in cele mai igienice conditii astfel incat sa nu-ti pui sanatatea in pericol in urma consumului.Carnea de pui pui ingheata foarte repede, dar are nevoie de o lunga perioada de timp sa se dezghete. Ar trebui sa stiti ca niciodata nu trebuie sa dezghetati carnea in apa clocotita sau sa utilizati cuptorul cu microunde.

O bucata de carne dezghetata la cuptorul cu microunde va avea proprietatile total modificate, aportul de proteine pe care vom crede ca il asimilam fiind mult mai redus decat ar fi trebuit sa fie.

Daca, totusi alegeti sa dezghetati carnea la cuptorul cu microunde gatiti-o imediat. Carnea dezghetata la cuptorul cu microunde nu se poate recongela.

Daca aveti mai mult timp, carnea congelata este cel mai sanatos sa se dezghete la frigider. Ar trebui sa fiti constienti de faptul ca pentru a se dezgheta complet, carnea ar trebui sa stea in frigider cel putin 24 de ore.

De asemenea, puteti sa dezghetati carnea de pui in apa rece, insa apa ar trebui sa fie schimbata la 30 de minute. Decongelarea la temperatura camerei sau in apa calda este strict interzisa, deoarece carnea isi pierde calitatea. Astfel, riscul de a fi infectata cu bacterii daunatoare creste la temperaturi ridicate, mai ales, in timpul verii.

De asemenea, atunci cand inghetati carnea, retineti ca trebuie sa o puneti la congelat in cantitati mici, deoarece odata ce ati dezghetat-o, nu mai este sanatos sa o bagati inapoi in congelator.


Sursa: doctorulzilei.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts