3 aprilie 2017

Aceste legume portocalii bogate în vitamina C previn CANCERUL, ÎMBUNĂTĂŢESC VEDEREA şi TRATEAZĂ HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ

Morcovii sunt cunoscuți pentru beneficiile pe care le aduc vederii și pielii. Ba mai mult, un alt beneficiu al morcovilor este cel de prevenire a cancerului. Aceste legume portocalii fac adevărate minuni pentru corpul uman.


Morcovii previn cancerul!

S-a dovedit științific faptul că morcovii previn cancerul de colon, cancerul mamar și pe cel de plămâni, datorită conținutului de falcarinol.


Îmbunătățesc vederea!

Un alt beneficiul pe care morcovii în aduc corpului uman este cel de a ajuta la îmbunătațirea vederii. Aceștia contin o doză mare de betacaroten care, odată ajunsă în corpul uman, se transformă în vitamina A.


Tratează hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate fi tratată cu ajutorul sucului de morcovi. Pentru tratarea acesteia sunt recomandați 1000 mililitri de suc de morcovi zilnic, de doua ori pe zi timp de 30 de zile.


Îndepărtează mătreața!

Trebuie doar să radeți 200 de grame de morcovi, îi căliți la foc mic și adăugați sare. Beți acest amestec o dată pe zi, iar problemele dumneavoastră cu mătreața se vor rezolva!


Din morcovi se poate face un amestec ce tratează constipația!

Pentru a rezolva problemele care sunt legate de constipație, trebuie doar să puneți într-un pahar de suc proaspăt de morcovi o picătură de ulei de măsline și un pic de miere. Beți 80 de mililitri din acest amestec de două ori pe zi, dimineața și seara.


Previn apariția bolilor cardiace

Morcovii scad nivelul colesterolului. De asemenea, morcovii ajută la echililibrarea nivelului de sodiu și astfel presiunea sângelui este ținută sub control.


Morcovii ajută la menținerea unui ten curat!

Morcovii ajută la vindecarea acneei, ajută la detoxifierea ficatului, previn deshidratarea și ajută la uniformizarea tenului cu probleme.


Sunt perfecți pentru curele de slăbire!

Morcovii vă dau o senzație de sațietate și ajută la menținerea tractului urinar. 100 de grame de morcov conțin aproximativ 41 de calorii. Prin urmare, morcovii vă ajută să aveți o dietă sănătoasă.


Mențin sănătatea dinților

Dacă mâncați câte un morcov după fiecare masă, aceștia vă vor curăța dantura și vă vor menține sănătatea dinților. De asemenea, morcovii stimulează producția de salivă și ajută la prevenirea halenei.


Au efect antirid!

Morocovii ajută la protejarea celulelor pielii și luptă contra radicalilor liberi.


Au efect antiseptic!

Un morcov crud ras și pus peste rană previne suprainfecția.


Este bogat în vitamina C

Vitamina C protejează capilarele, ajută la prevenirea anemiei și este anticancerigen.


Ajută la combaterea leucemiei

Studiile arată că sucul de morcov distruge celulele leucemice și opreste progresia acestora.

Deși medicii recomandă ca majoritatea fructelor și legumelor să fie consumate crude, când vine vorba de morcovi, medicii recomandă ca aceștia să fie consumați fierți. Astfel, duritatea nu mai este aceeași, iar organismului uman îi este mult mai ușor să absoarbă betacarotenul deținut de aceștia.


Atenție însă:

Consumul excesiv de morcovi poate provoca o tendință a schimbării culorii pielii. Aceasta poate deveni mai portocalie pentru o perioadă, dar nu afectează sănătatea…

Excesul de vitamina A poate crea serioase probleme omului, dar aceasta limită poate fi atinsă doar prin supraalimentare.


Sursa: yve.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts