27 aprilie 2017

Această legumă PURIFICĂ SÂNGELE, elimină din organism REZIDURILE de COLESTEROL, ameliorează activitatea SISTEMULUI GASTROINTESTINAL

Dovleceii sunt plante anuale, din familia bostănoaselor. Dovlecelul este considerat o legumă foarte folositoare, deoarece se asimilează foarte ușor în organism, are efecte benefice asupra pielii și sistemului gastrointestinal. Semințele de dovlecel sunt utilizate în cosmetologie în calitate de ingredient principal în producerea cremelor.


Beneficiile dovleceilor:


- Fortificare generală;

- Diuretic;

- Normalizează echilibrul de apă și săruri;

- Purifică sîngele;

- Elimină din organism rezidurile de colesterol și săruri de sodiu;

- Ameliorează activitatea sistemului gastrointestinal.

Dovleceii sunt produse dietetice, conțin aproape 20 kcal în 100 g.

Întrebuințarea dovleceilor.


Dovleceii se recomandă persoanelor ce suferă de colecistită, hepatită, colite cronice, ateroscleroză, afecțiuni biliare, pielonefrite și nefrite cronice.

Dovleceii sunt indicați în problemele cardiovasculare. Dovleceii conțin o cantitate mare de potasiu și magneziu, care alimentează mușchiul cardiac. Proprietățile sîngelui sunt ameliorate de fier, ce sporește nivelul de oxigen în sânge și datorită acestui fapt organismul poate suporta mai multe presiuni. Dovleceii conțin 90% de apă.

Dovleceii elimină surplusul de lichid din organism. Antioxidanții ajută în lupta cu îmbătrînirea, dar trebuie prelucrați termic. Dovleceii detoxifică ficatul, ajută în cazul problemelor biliare,în cazul colecistitei.

Toate microelementele necesare pentru diabetici se conțin în dovlecei, chiar și zahărul natural. La întrebuințarea regulată a dovleceilor, aceștia purifică articulațiile și elimină sărurile din organism. Această legumă este benefică pentru sînge.

Contraindicații


Nu se recomandă oamenilor care au probleme cu rinichii (disfuncții ale eliminării potasiului din organism). În cazul gastritelor și ulcerului de asemenea nu trebuie consumați dovlecei cruzi.

Dovleceii în cosmetologie.


Dovlecelul poate fi utilizat nu doar în bucătărie, dar și în cosmetologie. Dovleacul conține antioxidanți, ce încetinesc procesele de îmbătrînire a pielii.

Miezul de dovlecel – 2 linguri de dovlecel ras, curățit de coajă; ulei din piersic; făină de grîu (1 lingură); miere (1 linguriță) ;gălbenuș de ou; frișcă. Toate ingredientele se amestecă, se aplică pe tenul feței și în zona decolteului. Se ține 20 de minute, după care se clătește cu apă caldă. Această mască trebuie utilizată imediat după preparare, nu poate fi păstrată în frigider.

Sursa: ecology.md
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts