29 aprilie 2017

10 sfaturi de la un călugăr shaolin pentru a fi PURUREA TÂNĂR

Iată câteva trucuri scrise de un călugăr shaolin, discipol și expert în arte marțiale, cu scopul de a ne învăța cum să ne menținem tineri și sănătoși.1. Nu gândi prea mult. Gândirea îți consumă o mare parte din energia interioară și grăbește procesul de îmbătrânire.

2. Nu vorbi prea mult. Majoritatea oamenilor fie vorbesc fie fac. Mai bine să faci.

3. Atunci când lucrezi, oferă întreaga atenție activității tale, apoi, pentru zece minute fă pauză. Atunci când atenția ta este concentrată asupra unui lucru pentru prea mult timp, îți poate fi afectată sănătatea ochilor, sănătatea organelor interne și pacea interioară.

4. Controlează-ți fericirea în clipele de euforie. În cazul în care pierzi controlul asupra acestor stări pozitive, energia interioară a plămânilor tăi poate fi afectată.

5. Nu te îngrijora prea mult și nu te lăsa prea des pradă nervilor, deoarece îți vor fi afectate ficatul și sistemul digestiv.

6. Atunci când mănânci, nu exagera. Asigură-te că termini de mâncat înainte să apară senzația de sațietate pentru a nu-ți fi afectată sănătatea splinei. Atunci când îți este foame puțin, mănâncă puțin.

7. Atunci când faci un lucru, nu te grăbi prea mult, găsește-ți calmul. Amintește-ți zicala “Grăbește-te încet și vei ajunge în curând.”

8. Dacă ești adeptul exercițiilor fizice și neglijezi practicarea Qigong (o metodă chinezească străveche de menținere a vitalității și a longevității), riști să îți pierzi echilibrul interior și să devii nervos. Acest lucru duce treptat la apariția bolilor datorită pierderii de energie Yin din organism. Exercițiile Qigong te vor ajuta să echilibrezi cele două energii Yin și Yang.

9. Dacă nu ești adeptul exercițiilor fizice, meditează sau mergi la o plimbare.

10. Dacă practici persevernet Qigong, acesta îți oferă totul. Scopul antrenamentelor este acela de a echilibra energiile Yin și Yang. Acest lucru permite apariția longevității și a înțelepciunii.

Sursa: eustiu.com
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts