12 aprilie 2017

10 motive sa consumi HRIŞCA. Iata ce beneficii are!

Hrisca este un aliment popular si traditional in tari precum Rusia, Ucraina, Franta si Polonia. In Romania, hrisca este la mare cautare mai ales in Bucovina, unde este un ingredient traditional pentru sarmale.


Hrisca este bogata in vitaminele E, B1 si B2, dar si in proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

Iata 10 motive sa consumi hrisca:


1. S-a constat, in urma unor studii, ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza.

2. Datorita compozitiei sale hrisca, este inclusa in alcatuirea unor meniuri variate, in dietele multor boli, iar recent a fost inclusa in curele de slabire.

3. Terciul de hrisca si lapte are rol in combaterea diabetului dar are rol in cresterea secretiei unui neuromediator - dopamina - cu rol in combaterea depresiei. Tot pentru diabetici, un amestec de hrisca cu iaurt (lasat peste noapte pentru fermentat) este extrem de eficace.

4. Este recomandata pentru cei care sufera de afectiuni cardio-vasculare in general si arteroscleroza si hipertensiune arteriala in special, celor cu edeme de diferite naturi, persoanelor cu diabet zaharat si fragilitate vasculara, combate hemoragiile.

5. Scade probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal).

6. Fiind bogata in fibre alimentare insolubile, in lizina (un aminoacid esential), magneziu, in cupru organic si vitamine din complexul B, hrisca contine substante cu efect diuretic, care reduc excesul de apa din corp.

7. Mentine tanar sistemul nervos, imbunatatind capacitatea de retinere si memorare.

8. Caracteristicile specifice ale proteinelor din hrisca si raportul unic de aminoacizi din compozitie, face hrisca un aliment de neegalat in reducerea nivelului de colesterol.

9. Previne aparitia pietrelor la bila.

10. Hrisca nu contine gluten si poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de boala celiaca.


Sursa: ele.ro
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts