3 martie 2017

Uimitor! Merele din supermarket sunt vandute la un an de cand sunt culese! Sunt tratate chimic si congelate pentru a fi pastrate!

Daca vrei mere proaspete, cel mai bine ar fi sa mergi chiar tu si sa le culegi din pom. Doar asa poti fi sigur de originea si “vechimea” fructului. Ce vei vedea in imaginile de mai jos te va face sa te crucesti!


In America, merele pe care le cumperi de la supermarket pot fi vandute si la un an de cand au fost culese. In Europa perioada este putin mai scurta. Intre trei si sase luni.

Merele sunt culese, spalate bine cu apa, sapun si clor. Ceara naturala de pe fructe este indepartata si se aplica un strat de ceara comestibila, pentru ca fructele sa reziste mai mult, sa fie lucioase si sa para cat mai apetisante. Apoi, un computer le “fotografiaza” pentru a se asigura ca toate au forma si marimea “potrivita”. 

Se impart in mai multe categorii, iar cele care nu corespund standardelor sunt aruncate! Imediat se baga la rece, unde raman intre sase luni si chiar un an. In aceste camere frigorifice nu doar temperatura este scazuta, se controleaza pana si nivelul de oxigen, care trebuie sa fie mai mic pentru a preveni imbatranirea merelor!!!

In Statele Unite ale Americii, in aceste frigidere in care sunt conservate merele se baga si un gaz care anihileaza producerea de etilena, responsabila de imbatranirea merelor si stricarea lor. Substanta se numeste SmartFresh si, se pare, a fost aprobata si in Europa.

Merele arata la fel si dupa un an de depozitare insa studiile arata ca nu mai au aceleasi calitati nutritive. Dupa mai multe luni in care au stat la rece, merele pierd din antioxidanti!

Surse: supertari.roloading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts