18 martie 2017

Rubarba, un aliment-minune! Conţine numeroase proprietăţi terapeutice, care îţi vor SALVA organismul de boli

Dacă nu ai consumat niciodată până acum rubarbă, ar fi bine să dai fuga la piaţă şi să o cauţi. Asta pentru că această plantă conţine numeroase proprietăţi terapeutice, care îţi vor salva organismul de boli.


De culoare roz, rubarba poate fi consumată simplu sau gătită. Gustul acrişor al rubarbei o face potrivită pentru acrirea ciorbelor. În acelaşui timp, este foarte răcoritoare, fiind preferată pentru deserturile din zilele călduroase de vară.

Conţine vitamine


Rubarba este o sursă excelentă de vitamina C, care este un nutrient important pentru sistemul imunitar. De asemenea, rubarba conţine şi alţi antioxidanţi, care îţi ajută pielea să rămână mereu elastică şi strălucitoare.


Te ajută să slăbeşti


Întrucât are un aport caloric scăzut, rubarba este recomandată în diete deoarece ţine de foame şi ajută la arderea grăsimilor.


Bună pentru digestie


Acest aliment minune este folosit mai mult în tratarea constipaţiei, care poate fi extrem de supărătoare. Rubarba conţine fibre alimentare care ajută digestia şi protejează stomacul de tulburări gastrointestinale.


Asigură sănătatea oaselor


Vitamina K din rubarbă ajută la îmbunătăţirea sistemului osos şi stimulează repararea lor.


Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui


Cuprul şi fierul din rubarbă stimulează producţia de celule roşii în organism şi îmbunătăţesc oxigenarea lor. Dacă vei consuma rubarbă timp îndelungat, vei observa că vei avea mai multă energie iar organismul tău îţi va mulţumi.


Contraindicaţii


Consumul de rubarbă nu este indicat persoanelor care suferă de boli precum gută, reumatism sau epilepsie.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts