16 martie 2017

Raport ONU: PESTICIDELE NU SUNT ABSOLUT NECESARE pentru securitatea alimentară globală. Și atunci, de ce suntem otrăviți în continuare?

Canalele oficiale de comunicare sunt folosite, adeseori, pentru a transmite obsesiv mesajul că este nevoie de cantități tot mai mari de pesticide pentru protecția față de diverșii dăunători a culturilor agricole, precum și a proviziilor de alimente, care asigură hrănirea populației planetei. 

Dar un recent raport al ONU arată că teoria căreia pesticidele sunt indispensabile pentru securitatea alimentară a națiunilor este doar un mit.

Potrivit „The Guardian”, raportul ONU denunță practicile corporațiilor producătoare de pesticide, acestea fiind acuzate de „negare sistematică a efectelor dăunătoare”, „marketing agresiv, lipsit de etică” și intervenții pe lângă diferitele guverne în vederea obstrucționării proceselor de introducere a restricțiilor la folosirea pesticidelor.Raportul evidențiază că pesticidele au un impact catastrofal asupra mediului ambiant și sănătății umane, în vreme ce nu ajută cu nimic la combaterea foametei, în țările lumii a III-a. Piața pesticidelor este una în care se vehiculează sume mai mari de 50 de miliarde de dolari, an de an, în vreme ce numai din cauza intoxicațiilor acute cauzate de către pesticide își pierd viețile circa 200.000 de persoane, anual.

Hilial Elver, raportor special la ONU, a declarat că: „Utilizarea mai multor pesticide nu are nimic de-a face cu eradicarea foametei. (…) noi suntem capabili să hrănim 9 miliarde de oameni, în ziua de azi. Producția de alimente este în creștere, dar problema principală este legată de sărăcie, inegalitate și distribuție.”

Creșterea producției de pesticide pare să ofere beneficii doar marilor companii, care le produc și le distribuie.

Sursa: cunoastelumea.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts