2 martie 2017

Iată planta care previne și vindecă bolile FICATULUI ca nimeni alta

Dintre plantele cu cea mai mare eficiență antihepatotoxică, pe primul loc se află armurariul (Sylibum marianum). Această plantă medicinală are o putere profilactică și terapeutică extraordinară asupra ficatului, fiind cultivată în țara noastră pentru industria farmaceutică.

Armurariul apare menționat în cărțile de medicină naturistă încă din secolul al 16-lea, însă abia spre sfârșitul secolului al 19-lea, efectele sale au fost confirmate științific.

Armurariul este considerat cel mai bun remediu în hepatoterapie, datorită efectelor sale hepatoprotectoare și curative asupra ficatului.

Are efecte antitoxice asupra ficatului


În scop medicinal se folosesc fructele plantei, din care au fost izolate cel puțin 3 substanțe active: silybina, silydianina și silychristina. Acestea fac parte dintr-un complex cunoscut sub numele general de silymarină.

Silybina a fost deja sintetizată pentru industria chimică, acest compus având capacitatea de a preveni și trata intoxicațiile cu ciuperci otrăvitoare.

Toate cele trei substanțe menționate au efecte antitoxice dacă sunt administrate la cel mult 20 de minute de la otrăvire.

Regenerează celulele hepatice lezate


Armurariul este foarte eficient în protejarea celulei hepatice de substanțele toxice și de consumul excesiv de alcool.

Silybina are de asemenea efecte hepato-regeneratoare extraordinare. Oamenii de știință au testat acest compus pe culturi de hepatocite și au observat că acesta stimulează formarea de celule hepatice noi.

Pe lângă faptul că protejează membrana celulelor hepatice, complexul silymarinic ajută inclusiv la refacerea celulelor lezate.

Ajută la recuperarea bolnavilor


Mai mult, armurariul este recomandat și în perioada de convalescență, deoarece ajută la recuperarea bolnavului după o hepatită virală sau toxică, sau după o hepatită cronică, ciroză compensată sau insuficiență hepatică.

Cura cu infuzie de armurariu


Pentru prepararea infuziei se folosesc 1 ½ lingurițe de fructe de armurariu proaspăt măcinate la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi. Prima cană se bea dimineața, înainte de masă, după care se stă în pat, culcat pe partea dreaptă 20 de minute. A doua cană se împarte în două rații egale, care se vor bea după celelalte două mese principale.

Pentru a avea eficiență, acest ceai trebuie consumat pe o perioadă de 2 săptămâni.

Acest tratament poate cauza efecte secundare la persoanele cu tensiunea arterială mare, dar și la alte persoane care nu tolerează acest ceai: colici abdominale, diaree, prurit.

Din acest motiv, se va cere sfatul medicului, pentru a adapta tratamentul în funcție de starea de sănătate a fiecărei persoane.

 Produsul Silimarină


Acest produs conține o cantitate suficientă de silybină pentru funcționarea normală a ficatului, pentru protejarea lui de diferite toxine și pentru refacerea celulelor hepatice lezate.

Acest produs fitofarmaceutic nu este toxic, și nu are contraindicații. Se găsește în farmacii și în magazinele naturiste. Se iau câte 2 comprimate, de 3 ori pe zi. Tratamentul durează 36 de săptămâni. După o pauză de 1-2 săptămâni, se poate relua.

În străinătate se găsesc mult mai multe produse farmaceutice care conțin armurariu.

Sursa: lataifas.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts