28 martie 2017

Iată cu ce se tratau strămoșii noştri de reușeau să ajungă la venerabila vârstă de 90 de ani

Cu ce se tratau strămoșii noştri de reușeau să ajungă la venerabila vârstă de 90 de ani? Leacurile băbești, în unele cazuri, sunt recunoscute ca fiind remediul în cazul unor boli, chiar și de medici.


Tusea poate fi vindecată cu ajutorul ceaiului din ceapă. Pentru tusea productivă se recomandă infuzia din coji de nucă.

Ceapa este un remediu excelent pentru insomnii. Se zdrobește o bucată de ceapă și se ține în apropierea nasului câteva minute.

Tot pentru insomnii și stres utilizau baia cu ace de brad. Acele de brad erau fierte, după care lichidul era turnat în apa de spălat.

Istoricul grec Tucidides descrie în textele sale efectele miraculoase pe care uleiul și vinul le au asupra infecțiilor interne. Soldații romani primeau zilnic o rație de vin, pentru a evita infecțiile interne din organism.

Rezervele de vin depășeau cu mult rezervele de apă dulce ale flotei spaniole. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, soldații italieni primeau o porție de vin roșu, care era considerat un remediu împotriva tifosului și dezinteriei.

Mierea este cel mai bun remediu împotriva bolilor de piele și a rănilor. Ea favorizează refacerea țesuturilor.

Compresele cu cartofi rași și gargara cu sare sau bicarbonat înlătură durerile din gât. Cartofii cruzi sunt un remediu și pentru durerile de cap. Se aplică pe frunte bucăți de cartofi și în câteva minute durerea va dispărea.

Fără să meargă la saloane de înfrumusețare bunicile noastre excelau prin frumusețe și sănătatea tenului. Ele utilizau flori de mușețel amestecate cu miere. Pasta se aplica pe față. Pentru un păr frumos se aplica o mască din albuș de ou, bine bătut.


Sursa: observator.tv
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts