13 martie 2017

Canabisul si uleiul de cocos- remediu LETAL pentru CELULELE CANCEROASE

Oamenii folosesc si cultiva canabis (marijuana) de sute de ani, din diferite motive. Cea mai veche dovada a utilizarii canabisului ca remediu medicinal dateaza inca din anul 2727 I.Hr., din perioada imparatului chinez Shen Nung.


Egiptenii antici il foloseau pentru a trata glaucomul si inflamatia; grecii ii pretuiau abilitatile de tratare a durerilor de urechi si umflaturilor - chiar si in America, la inceputurile ei istorice, se folosea canabisul pentru tratarea depresiei.

In anul 1850 proprietatile cu puternic efect terapeutic ale plantei de canabis au determinat includerea acesteia in Farmacopeia SUA, unde se mentiona ca poate trata “nevralgia, tetanosul, tifosul, holera, rabia, dizenteria, alcoolismul, dependenta de alcool, antrax, lepra, incontinenta, guta, tulburarile convulsive, amigdalita, nebunia, sangerarile menstruale in exces si sangerarile uterine,” printre altele.

In ciuda dovezilor de necontestat a valorii sale medicinale de-a lungul atator mii de ani, spre sfarsitul anilor 1930, guvernul federal SUA a interzis utilizarea acestei plante atat in scop medicinal cat si in scop recreational.

De atunci a trecut aproape un secol de dispute legislative si teste pentru a readuce abilitatile de vindecare ale canabisului in prim planul cercetarilor stiintifice medicale.


Canabisul de uz medicinal


In prezent exista peste 20 000 de analize si studii cu privire la canabis si la compusii sai cu puternica actiune terapeutica, canabinoidele - aproximativ 33% dintre acestea fiind publicate in ultimii patru ani.

Uleiul de canabis este asociat cu 187 de boli si 77 actiuni farmacologice diferite, printre care insomnia, epilepsia, diabetul, accidentul vascular, leziunile cerebrale, astmul, dementa, fibromialgia, ADHD si aproape orice tip de cancer.

Unul dintre cele mai interesante studii este efectuat in 2014, publicat in "Revista de Farmacologie Neuro imuna" care a aratat ca planta de canabis contine un compus care poate ucide cancerele pe creier, pe care nici chimioterapia si nici radiatia nu le pot atinge!

Din studiile efectuate despre canabis, cercetatorii au aflat ca exista peste 60 de canabinoide in canabis, insa conform unor studii, unul singur, cannabidiol (CBD)— care este prezent si in cea mai mare cantitate - ”s-a dovedit a inhiba si/sau ucide o mare varietate de tipuri de cancer pe modele de animale, inclusiv glioblastom (un tip de cancer la creier foarte greu de tratat), cancerul la san, plamani, prostata si colon.”

Cercetatorii sunt, in special, entuziasmati de faptul ca aceste canabinoide au si abilitatea de a opri regenerarea celulelor stem de cancer. Acest lucru este extrem de important, deoarece celulele stem de cancer, care nu seamana cu celulele tumorale obisnuite, se pot desprinde de o leziune existenta si pot forma o noua colonie de celule tumorale.

Iar tratamentele cu radiatii si chimioterapie, desi pot reduce dimensiunea tumorii, in acelasi timp maresc si numarul de celule stem canceroase care raman in corp dupa tratament, iar in unele cazuri, aceste tratamente pot chiar transforma celule stem necanceroase in celule stem canceroase, ceea ce, nu numai ca nu indeplineste scopul tratamentului, dar poate chiar inrautati situatia pacientului,

Din pacate, insa, in ciuda dovezilor stiintifice si a cunoasterii dobandite prin experienta anilor de utilizare, marijuana de uz medicinal este legala in doar cateva state americane, desi multi oameni politici si din comunitatea medicala isi continua eforturile pentru largirea acceptarii acesteia, in lumina importantelor dovezi si rezultate pozitive ale cercetarilor stiintifice.


Uleiul de cocos


Uleiul de cocos - cu nenumaratele sale proprietati de vindecare - este unul dintre cele mai utilizate alimente terapeutice din toate timpurile.

Ca si canabisul, si nuca de cocos este asociata cu vindecarea si tratarea multor boli si cu actiuni farmacologice numeroase - peste 50 pana in prezent, printre care imbunatatirea colesterolului, pierderea in greutate, stimularea imunitatii, probleme cognitive, afectiuni renale si cardiace, diabet, HIV si o varietate de tipuri de cancer.

Astfel, un studiu din 2007, publicat in Revista Braziliana de Cercetari Biologice, sustine ca "extractul din fibre de cocos are activitate anticancerigena, inclusiv pentru o linie de celule de leucemie multidrog rezistente.”

Un alt studiu mai recent din 2014, publicat in "Lipidele in Sanatate si Boala", a aratat ca un consum de ulei de cocos virgin poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei si poate imbunatati starea de functionare si calitatea vietii pacientilor cu cancer la san.


Canabisul si uleiul de cocos ca tratament anticancer


Una dintre problemele care s-au pus cu privire la marijuana de uz medicinal a fost legata de modul de administrare. Unii oameni o fumeaza, insa nu este o solutie acceptabila sau viabila pentru toata lumea.

Canabisul se poate lua si sub forma unui lichid foarte concentrat, din care este nevoie de o cantitate foarte mica pentru a obtine rezultate terapeutice.

Insa cercetatorii au descoperit ca una dintre cele mai usoare si mai sigure - si, mai ales, sanatoase - modalitati de consum pentru marijuana este prin infuzarea acesteia in uleiul de cocos, care face planta medicinala sa fie mai usor asimilata de corp.

Asa cum arata studiile, uleiul de cocos are proprietati deosebite de vindecare si singur, insa, in combinatie cu efectele puternice ale canabinoidelor, da lovitura de gratie unei boli care ucide atat de multi oameni in intreaga lume.


Concluzii


Niciodata nu s-a simtit o nevoie mai mare de un remediu sigur, eficient si accesibil pentru vindecarea cancerului - si, chiar mai important, pentru prevenirea acestuia.

Pe masura ce tot mai multi oameni, care reusesc sa se vindece cu succes de cancer folosind tratamente alternative precum uleiul de cocos cu canabis, impartasesc acest lucru cu lumea medicala, comunitatea stiintifica devine si ea tot mai interesata.

Intr-o buna zi canabisul si uleiul de cocos ar putea deveni un tratament standard pentru bolnavii de cancer din intreaga lume. Pana atunci, insa, cercetatorii continua sa puna la dispozitia celor care isi doresc o alternativa pentru tratamentul cancerului, dovezi stiintifice despre eficienta acestor doua substante cu puternice veleitati terapeutice, pentru ca acestia sa poata lua o decizie informata cu privire la tratamentul bolii lor.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts