30 martie 2017

ATENŢIE! 10 cele mai otrăvitoare plante din România considerate de unele gospodine flori, din cauza aspectului lor frumos și a parfumului încântător pe care îl emană

Unele plante pot să îți fie fatale la fel de ușor ca un șarpe veninos. În lume există poate chiar mii de plante otrăvitoare, iar unele din ele sunt mortale. Și în România se regăsesc astfel de plante, considerate de unele gospodine flori, din cauza aspectului lor frumos și a parfumului încântător pe care îl emană.


În ciuda acestui aspect estetic, ele pot fi foarte dăunătoare omului, mai ales că de multe ori le ținem în vaze acasă pentru a ne decora locuința.

1. Omagul este una dintre cele mai toxice plante din ţara noastră. Principalul alcaloid din această plantă este aconitina. Aceasta e o toxină destul de periculoasă care poate provoca prin ingestie tulburări gastro-intestinale grave, încetineşte ritmul cardiac şi poate duce chiar la moarte.

2. Spânzul oriental – este o plantă care la contactul cu pielea poate provoca dermatite.

3. Salcâmul galben – este otrăvitor deoarece conţine un alcaloid numit “Cytisine” prezent pe toată suprafaţa plantei. Înghiţirea seminţelor sale este mortală.

4. Dediţelul – este o plantă toxică ce se întâlneşte în zonele montane şi popular se numesc vânturele sau degeţei.

5. Oţetarul roşu – prezintă un polen foarte iritant.

6. Măselariţa – este o plantă halucinogenă ce era folosită foarte des de către vrăjitoare pentru a prepara licori ce generau halucinaţii. Planta are un miros neplăcut. De asemenea, Shakespeare ne povesteşte că regele Danemarcei a fost omorât cu sevă de măselariţă turnată în ureche în timp ce dormea.

7. Cucuta – este o specie toxică ce se întâlneşte în toate regiunile din România. Toate părţile ce alcătuiesc cucuta sunt toxice şi pot provoca decesul celui care le consumă. De altfel, e un lucru ştiut că la execuţia lui Socrate s-a folosit cucuta.

8. Lăcrămioara – denumită popular mărgăritar, clopoţel, iarba lui Sfântu Gheorghe, aceasta este planta naţională a statului Finlanda. Se zice că un pahar cu apă în care s-au înmuiat câteva fire de lăcrămioară este suficient pentru a provoca moartea celui care-l bea.

9. Joianul – este o plantă toxică a cărui rădăcină poate ucide un om în mai puţin de două ore (ingerarea unei bucăţi de mărimea unei alune). Este considerată ca fiind cea mai otrăvitoare plantă din Arhipelagul Britanic, dar şi de la noi.

10. Leandrul roz – este o plantă destul de toxică. Se estimează ca 100 de grame din frunzele ei sunt suficiente pentru a ucide un bou. Dacă intri în contact cu seva plantei este obligatoriu să te speli pe mână.


Sursa: eveste.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts