25 martie 2017

Această umilă, dar imens de puternică sămânţă vindecă de la diabet şi epilepsie până la stafilococul auriu

Exista cercetări legate de numeroasele căi prin care chimenul negru e un aliment medicinal care poate salva vieți. Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA (Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista.
Multe dintre beneficiile de sanatate atribuite chimenului negru au fost pe deplin confirmate in literatura biomedicala, scrie caplimpede.ro. De fapt, din 1964 si pana acum, exista 458 de studii publicate si revizuite care fac referinta la aceasta planta.

Rezumăm cercetările verificate și publicate în legătură cu 10 din beneficiile remarcabile ale seminței:


–Diabetul de tip 2: 2 grame de sămânță de chimen negru pe zi au rezultat în reducerea glucozei pe  nemâncate, au scăzut rezistența la insulină, amplifică funcționarea celulelor beta, reduc hemoglobina  glicosilată (HbA1c) în subiecți umani.

–Infecție cu Helicobacter Pylori: Semințele acestea posedă activitate utilă clinic anti-Helicobacter    Pylori, comparabilă cu terapie de triplă eliminare.

–Epilepsie: Semințete sunt cunoscute în mod tradițional ca având proprietăți anticonvulsive. Un  studiu din 2007 cu copii epileptici, ale căror condiții nu se ameliorau cu tratamente medicamentoase  convenționale, au constatat că un extract apos a redus semificativ activitatea epileptică.

–Presiune sanguină ridicată – folosirea zilnică a 100-200mg de extract de chimen negru, de 2 ori pe  zi, timp de 2 luni, s-a constatat că are efect în scăderea presiunii arteriale în pacienți cu hipertensiune  medie.

–Astm: Timochinonă, unul din constituenții activi principali din Nigella sativa, este superior  medicamentului fluticazonă într-un model animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe oameni, a  descoperit că extracte apoase fierte de chimen au efecte relativ potente antiastmatice, pe căile  astmatice.

–Tonsilofaringita acută: caracterizată prin inflamație faringială sau a amigalelor (gât inflamat),  predominant virală în origine, capsule de chimen negru (combinate cu Phyllanthus niuri) s-au  descoperit a calma semnificativ durerile de gât și reduce nevoia de calmante, în cazul subiecților  umani.

–Afecțiuni cauzate de arme biologice – În urma unui studiu pe oameni, aleator, în care s-a ținut cont  și de efectul placebo, s-a concluzionat că extractul apos prin fierbere al semințelor reduce  simptomele respiratorii, respirația grea și valorile din testele funcționale pulmonare, și de asemenea a  redus necesitatea tratamentului medicamentos.

–Cancerul de colon – Studiile pe celule au arătat că extractul de chimen negru s-a dovedit a fi  superior agentului chimic 5-fluoracil în inhibarea dezvoltării cancerului de colon, dar este mult mai  sigur (în ceea ce privește efectele secundare). Studiile pe animale au arătat că uleiul de chimion  negru  are efecte inhibatoare semnificative în cazul cancerului de colon în șobolani, fără efecte  adverse observabile.

–MRSA – Chimenul negru are activitate anti-bacteriană împotriva stafilocului de tip Staphylococcus  aureus rezistent la meticilină, separat, în cadru clinic.

–Dependență de droguri – Un studiu pe 35 dependenți de droguri a arătat că chimenul negru e un  tratament bun pe termen lung.

In ultima vreme, cercetările medicale în ceea ce privește aceste semințe au continuat să înflorească, cu încă 78 de studii.

Iată încă 16 posibile beneficii suplimentare care se pot adăuga la lista în continuă creștere:


–Previne probleme cauzate de radiații: uleiul de Nigella sativa (NSO) și ingredientul activ    timochinonă, protejează țesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiații.

–Protejează împotriva problemelor cauzate de atacurile de cord: Un extract de timochinonă din  nigella sativa are un efect protector în cazul problemelor asociate unui atac de cord experimental.

–Previne dependența de morfină și toxicitatea acesteia: Un extract alcoolic din nigella sativa reduce  fenomenul asociat cu morfina de preferință condiționată a locației, un indicator de intoxicație cu  morfină, dependența și toleranța.

–Previne problemele renale asociate cu diabetul: Un extract de timochinonă din nigella sativa are  efecte protectoare în cazul nefropatiei diabetice experimentale.

–Previne adeziunile post-chirurgicale: Acoperind suprafețele peritoniale cu ulei de chimen negru  după traumă peritonială, se scade adeziunea peritoneală într-un model experimental.

– Previne neurotoxicitatea asociată cu Alzeheimer: Un extract de timochinonă din nigella sativa  previne neurotoxicitatea și adaptoza indusă de Aβ1-40 în modelul celular.

–Inhibă proliferarea cancerului de sân: un extract de timochinonă din nigella sativa inhibă creșterea  tumorilor și induce moarte celulară programată (adaptoză) într-un model tip xenotransplant, în  șoarece, de cancer la sân.

–Arată proprietăți anti-psoriasis: Extractul alcoolic de semințe de nigella sativa are activitate anti-    psoriatică, în concordanță cu utilizarea sa ca remediu în medicina tradițională.

–Previne patologiile creierului asociate cu boala Parkinson: Un extract de timochinonă din nigella    sativa protejează neuronii de toxicitatea sinaptică indusă de αSN, o patologie observată în creierele  pacienților cu boala Parkinson și demență cu corpuri Lewy.

–Ucide celule canceroase agresive Gliobastoma: Un extract de timochinonă din nigella lativa ucide  celule canceroase glioblastoma.

–Ucide celule de leucemie: timochinona induce adaptoza mediată de mitocondrii în leucemia  limfoblastică acută in vitro.

–Inhibă dezvoltarea cancerului de ficat: Un extract de timochinonă din nigella sativa previne cancerul  indus chimic într-un model de șoarece.

–Previne patologiile diabetice: Un extract apos și alcoolic din nigella sativa în doză mică are un efect  de scăderea a glicemiei și un efect de ameliorare în ceea ce privește „insulițele" pancreatice, având  valoarea ca agent terapeutic în gestionarea diabetului.

–Inhibă dezvoltarea cancerului cervical: Un extract de timochinonă din nigella sativa are proprietăți  anti-proliferative, apoptotice și anti-invazive în contextul cancerului cervical.

–Previne probleme cerebrale induse de plumb: Un extract de timochinonă din nigella sativa  ameliorează problemele cerebrale cauzate de plumb în șobolani Sprague Dawley.

–Ucide celule canceroase bucale: Un extract de timochinonă din nigella sativa induce adaptoză  (moarte programată a celulelor) în celule canceroase bucale.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts