6 martie 2017

DEZVĂLUIRI ULUITOARE! Cu cât se vinde sănătatea românilor?

Pe site-ul său, Paula Rusu a dezvăluit că în topul primilor 500 de exportatori români se află firmele numărul 1 și numărul 2 de distribuție de medicamente. Cele două, Mediplus si Farmexpert, nu produc nicio pastilă, nicio injecție ori un unguent, doar sunt pricipalele canale de distribuție ale medicamentelor de la producători la farmacii ori spitale. 


Conform Paularusu.ro, Mediplus e pe locul 118 în topul exporturilor, se bate cu industriile producătoare de mașini, produse petroliere, produse din lemn. Coca-Cola care are producție în România pentru sud estul Europei e pe locul 212.

Farmexpert ocupă locul doi în distribuția de medicamente e pe locul 286. Și tot cu titlul de comparație fabricile românești care produc medicamente Terapia SA și Antibiotice SA sunt pe locurile 300, respectiv 399. Informațiile sunt furnizate de Institutul Național de Statistică pentru Ziarul Financiar.

Companiile acestea exportă medicamentele care nu mai ajung la pacienții din România. In loc să fie distribuite in farmacii, pleacă în box paleți catre Germania, Ungaria, Marea Britanie chiar. Este cazul atît de revoltător al insulinei care astăzi e de negăsit în farmacii.

Între timp continuă să curgă mesaje de la pacienții români care nu găsesc pe lângă insulină, Augmentin, Rivotril și lista poate continua. Zilnic îmi scriu oameni disperați, de parcă eu sunt farmacie. Am mai săpat puțin, iar informațiile puse cap la cap arată așa: fostul Ministru al Sănătații, Vlad Voiculescu obliga anul trecut prin ordin de ministru ca producătorii și distribuitori să asigure necesarul de medicamente pentru bolnavii români abia apoi putând să vândă în străinătate medicamentele care vin pentru pacienții din România. Ordinul există din 29 noiembrie anul trecut.

"Legea pare că nu e obligatorie pentru cei care distribuie medicamentele. Criza insulinei depre care am scris aici e ilustrativă. Mai grav e că Ministrul Sănătații Florian Bodog recunoaște că cei care fac legea peste legile statului român sunt firmele care în loc să distribuie în farmaciile românești medicamentele, le duc in Europa. Iată ce îmi spune Florian Bodog acum cîteva zile: “sunt la curent cu ceea ce se întâmplă, știu care sunt firmele care fac export paralel și ei știu că eu știu, știu ca insulina pleacă la export paralel, sunt așa-ziși pacienți care recoltează insulina din farmacii pe care le introduc în acest export comunitar, nu există o posibilitate să oprim acum exportul, doar să-l limităm pe o periadă de timp”

Ordinul de ministru al lui Vlad Voiculescu e clar, citiți și voi:


1. dacă există o comandă justificată, o rețetă care cere un medicament, farmacia poate opri reteta și in maxim 48 de ore trebuie să aducă medicamentul. Cu o copie a acestei rețete farmacia poate impune unui distribuitor să aducă medicamentul în cantitatea necesară.

2. dacă prin sistemul electronic de raportare (SER) a stocurilor scade nivelul național de stocuri timp de 7 zile consecutiv, medicamentul întra în lista temporară de interdictie pentru export!!!!!!!!

3. cu 10 zile înainte de a trimite stocuri în UE, distribuitorul trebuie să anunțe ANMDM. Iar dacă exista vreo rețetă în aceste 10 zile care nu a putut fi eliberată din cauza că medicamentul respectiv nu se gasește în farmacie, atunci distribuitorul este obligat să satisfacă nevoia națională înainte de a lasa medicamentul la export.

Actualul Ministru al Sănătății recunoaște existența acestui ordin dar l-a repus în dezbatere publică, se pregătește să îl mai dea o dată (n-o fi bună semnătura lui Vlad Voiculescu). Peste o lună:


Intre timp, un milion de bolnavi de diabet caută cu disperare insulina pe care nu o găsesc in farmacii fiindcă a plecat la export așa cum recunoaște chiar dl Florian Bodog.", a scris jurnalista pe site-ul său
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts