3 februarie 2017

Vrei sa te lasi de fumat? Uite ce poti face ca sa scapi de pofta de tigari

Din cauza instalării dependenţei, fumătorii trăiesc cu impresia greşită că fumatul este o necesitate reală pentru organism. Acesta este mai degrabă o plăcere satisfăcută pe moment, care în timp se transformă într-un viciu greu de învins.

Unele persoane justifică fumatul prin plăcerea pe care inspirarea fumului le-o provoacă, în timp ce alţii simt „nevoia” de a fuma atunci când trec prin momente emoţionale puternice – când sunt trişti, fericiţi, deprimaţi, stresaţi, încercaţi de necazuri sau obosiţi.

Renunţarea definitivă la fumat este considerat un act de mare voinţă. Ea presupune nu doar abandonarea gestului în sine, ci şi evitarea locurilor unde se fumează, îndepărtarea din casă şi din buzunare a obiectelor asociate cu fumatul, care instigă la fumat – precum scrumierele, brichetele sau chibriturile, ocuparea timpului liberi cu activităţi plăcute – plimbări cu bicicleta, excursii pe munte, alergări zilnice, practicarea de sporturi uşoare, vizionarea de spectacole, mersul la teatru sau la biserică.


Renunţarea la fumat – remedii naturiste


Ţigara de dimineaţă, pe stomacul gol, precum şi fumatul noaptea sunt cele mai dăunătoare, şi la acestea trebuie renunţat prima dată. Pentru denicotizarea corpului, se vor folosi plante care modifică gustul nicotinei şi ajută la reducerea poftei de fumat şi la respingerea fumatului, sau plante care ajută organismul să treacă peste sevrajul produs de lipsa acestui drog.


Ceai de pedicuţă – se pun 5 g de pulbere de pedicuţă (uscată şi măcinată prin râşniţa de cafea) la infuzat 5 minute în 200 ml de apă clocotită; se bea câte 1 cană dimineaţa, cu o oră înainte de micul-dejun; cura este de durată, până la dispariţia dorinţei de a fuma cauzată de senzaţia de vomă la aprinderea ţigării; acest ceai este util şi pentru cei dependenţi de alcool.

Ceai de cimbrişor – se pun 4 linguri de plantă la infuzat 3 minute într-un litru de apă clocotită; cantitatea de ceai se împarte în doze de câte 50 ml, care se consumă la fiecare 15-20 de minute. Şi cimbrişorul provoacă senzaţia de vomă din cauza fumului de ţigară.

Decoct din rizomi (rădăcină subterană) de obligeană – se ia câte 1 lingură, înainte şi după mesele zilei; sau se mestecă timp de 10 minute 1 linguriţă de rizomi uscaţi sau frunze uscate de obligeană, de 3-4 ori pe zi.

Sirop de creson – se ia câte 1 linguriţă, de 8-10 ori pe zi, la fiecare 2 ore.

Tinctură de ovăz – se prepară din plantele verzi de ovăz, puse la macerat în alcool (cât să le acopere); se bea câte 1 păhărel de 80-100 ml, de 3 ori ori pe zi; are efecte imediate de inhibare a apetitului pentru fumat şi de dezintoxicare.

Decoct de frunze de nuc sau hrean – se beau câte 2 căni pe zi.

Cataplasme cu pelin – se aplică pe zona abdomenului cataplasme cu frunze fierte de pelin.

Seminţele de dovleac cu miere – se amestecă 300 g de seminţe de dovleac pisate cu puţină miere de albine; se consumă dimineaţa, iar după câteva ore, se ia 1 lingură de ulei de ricin.

• Reţetă de casă

— 60 g de seminţe de dovleac
– 20 g de zahăr
– 10 g de coajă de portocală rasă
– 160 ml de apă

Seminţele de dovleac decojite şi pisate se amestecă cu zahărul şi coaja de portocală, şi se pun în apă. Se bea cantitatea rezultată, cu înghiţituri mici. După 5 ore de la administrarea acestui preparat, se ia 1 lingură cu ulei de ricin.

• Cure cu propolis, drojdie de bere, borş de tărâţe şi oţet de mere.

• Fructe, morcovi, bomboane mentolate – acestea se consumă când apare pofta de fumat; se bea multă apă, pentru eliminarea toxinelor din sânge.

Dacă se reuşeşte renunţarea definitivă la fumat, monoxidul de carbon va fi înlăturat din corp în 12 ore, iar nicotina va dispărea după 2 zile. Riscul de cancer pulmonare şi boli cardiovasculare se va reduce după un an de la renunţarea la fumat.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts