27 februarie 2017

Vestitori ai primăverii, dar și „minuni” pentru sănătatea ta. Leacuri cu ghiocei care țin bolile departe de tine!

Ghioceii mai sunt cunoscuţi şi ca "vestitori ai primăverii", dar puţini ştiu că, dincolo de aspectul lor delicat, au şi puteri vindecătoare. Aceste flori au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri ca remedii pentru migrene şi reumatism.Reumatism 


Adaugă un pumn de ghiocei în apa caldă de baie şi stai 20 de minute cât să te relaxezi. În plus, la nevoie, îi poţi aplica pe articulaţiile dureroase, sub formă de comprese.

Dureri de cap 


Pune-ţi pe frunte o cataplasmă cu ghiocei, pe care o prepari din câteva flori zdrobite. Este indicat să acţioneze un sfert de oră. Alungă suferinţa, te va relaxa şi ajută şi la menţinerea capacităţii de memorare. 

Bulbul plantei conţine galantamină, care contribuie la creşterea nivelului de acetilcolină, o substanţă din creier implicată în transmiterea mesajelor de la celulele nervoase. Aceasta este şi explicaţia pentru care substanţele active din ghiocei sunt folosite în compoziţia medicamentelor recomandate pentru boala Alzheimer.

Durerile provocate de varice 


Se prepară din 10-15 ghiocei, care se toacă şi se macerează în alcool medicinal, timp de 10 zile. Fricţionează zona cu acest amestec. La fel de util este dacă pui amestecul într-un tifon sau într-un pansament de bumbac şi îl laşi să acţioneze pe varice atunci când dormi.

Sursa: a1.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts