14 februarie 2017

„Umbra Nopţii”, planta medicinală care ar putea trata CANCERUL DE FICAT

Planta se aseamănă foarte mult cu cea a cartofului şi nu se consumă ca atare, deoarece este toxică, de aceea trebuie achiziţionată doar din farmacii sau plafare. De asemenea, înaninte de a o folosi, trebuie să consultaţi un specialist.

 Dintre substanţele chimice conţinute de plantă, amintim: grăsimi, fitosteroli, glicozizi steroidici, zaharuri, vitamina c, solanina, acid clorogenic.

Principala calitate a plantei: analgetica externa.

În uzul intern, se recomandă folosirea produselor prelucrate farmaceutic. Intra în compoziţia ceaiurilor pentru probleme gastrice sau icter, regeneratoare hepatice.

Uz extern: fracturi sau dureri reumatismale - sub formă de cataplasme aplicate local

Efecte adverse: 

Toată planta este toxică, mai ales când creşte la soare. fructele necoapte sunt cele mai toxice. Produce leziuni gastrice, inflamaţia mucoaselor, paralizie. Evaluarea compusului principal, ce se regăseşte în Solam nigrum sau Umbra Nopţii, o saponină numită Uttroside B, a arătat că este de 10 ori mai eficientă decât sorafenib, singurul medicament disponibil în prezent, pentru tratamentul carcinomului hepatocelular.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts