23 februarie 2017

Suc verde contra cancerului și osteoporozei

Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele din această rețetă. De exemplu, merele conțin fibre dietetice, iar fibrele sunt relaționate cu numeroase beneficii pentru sănătate. 


De asemenea, rețeta pe care o prezentăm în acest articol conține și alte ingrediente care sunt recunoscute deoarece combat depresia, astmul, cancerul și osteoporoza.

Sucul verde: beneficii pentru sănătate


Rețeta prezentată în continuare conține:

  • lămâie
  •  mere
  •  țelină
  •  varză creață 
  •  spanac


Această combinație sănătoasă oferă următoarele beneficii pentru sănătate:


Cancer

Varza creață este o sursă bogată de compuși organici de sulf, care sunt foarte buni pentru combaterea multor tipuri de cancer, în special a cancerului de sân și a celui de colon. Numeroase cercetări medicale au demonstrat că sulforafanul din varza creață (care se găsește de asemenea în toate legumele crucifere) are un efect direct asupra prevenirii cancerului, inducând moartea programată a celulelor canceroase (apoptoza celulară).

Un studiu realizat de către o echipă de cercetători de la Universitatea Cornell a arătat că în cazul cobailor care au consumat câte un măr zilnic s-a redus riscul de cancer mamar cu aproximativ 17%. La rândul lor, în cazul cobailor alimentați cu câte trei mere pe zi riscul de cancer s-a redus în procent de 39%, iar cei care au fost alimentați cu câte șase mere zilnic au avut un risc de cancer cu 44% mai mic.

Conform unui alt studiu realizat pe 10.000 persoane, cele care au consumat zilnic mere aveau un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer de plămâni. Cercetătorii consideră că aceste rezultate se datorează nivelelor ridicate de flavonoide pe care le conțin merele, respectiv quercetina și naringina.

Lămâile sunt un alt aliment anticancerigen binecunoscut, iar studii medicale recente au evidențiat faptul că limonoidele din lămâi pot inhiba dezvoltarea cancerului, atât în cazul animalelor de laborator, cât și în cazul celulelor umane de cancer de sân.

Depresie

Sucul de lămâie este util pentru persoanele care se confruntă cu probleme cardiace, deoarece conține potasiu. De asemenea, sucul proaspăt de lămâie echilibrează tensiunea arterială ridicată, combate grețurile și amețelile și relaxează corpul și mintea deopotrivă. Sucul de lămâie ajută totodată la reducerea stresului mental și al depresiei.

La rândul său, spanacul este o sursă foarte bună de mangan și de magneziu. Manganul și magneziul sunt doi aliați puternici în tratarea depresiei. Manganul ajută la sintetizarea acizilor grași necesari pentru un sistem nervos sănătos și este implicat de asemenea în sinteza vitaminelor din grupul B, în formarea aminoacizilor și prevenirea stărilor de dispoziție datorită unui nivel scăzut de zahăr din sânge.

În ceea ce privește magneziul, acesta este crucial pentru stimularea producerii enzimelor care susțin metabolismul cerebral. În cadrul unui studiu recent, Institutul Național de Sănătate din Statele Unite s-a arătat că deficiența de magneziu reduce nivelele unui neurotransmițător esențial, care este serotonina. Triptofanul este un aminoacid esențial pe care creierul îl transformă în serotonina care are proprietăți calmante. Triptofanul ajută de asemenea la obținerea unui somn odihnitor, ceea ce este esențial pentru controlarea depresiei, datorită faptului că serotonina care produce triptofan este transformată în melatonină, hormonul care induce somnul.

Astm

 Un studiu recent a demonstrat că în cazul copiilor cu astm care au băut zilnic suc proaspăt de mere, s-au înregistrat mai puține alergii decât în cazul copiilor care au băut suc de mere doar o dată pe lună. Un alt studiu a arătat că copiii născuți din mame care au consumat o cantitate ridicată de mere în timpul sarcinii, s-a înregistrat rate mai scăzute de astm, decât în cazul copiilor ale căror mame au consumat mere în cantitate redusă sau deloc. De asemenea, lămâia, fiind o sursă bogată de vitamina C, ajută la tratarea tulburărilor respiratorii, ameliorând simptomele astmului.

Osteoporoză

 Cercetătorii francezi au descoperit faptul că un flavonoid numit floridzină și care se găsește doar în mere poate proteja femeile aflate în perioada de post-menopauză de osteoporoză și poate crește de asemenea densitatea osoasă. Borul, un alt ingredient disponibil în mere ajută de asemenea la întărirea oaselor.

Totodată, conținutul bogat în vitamina K, din varza creață, este esențial pentru fixarea calciului în oase, fiind un element important pentru sănătatea osoasă.

Sănătatea pielii

 Sucul de lămâie, fiind un remediu antiseptic natural (antiseptic înseamnă o substanță antimicrobiană care se aplică pe un țesut viu sau pe piele) poate ajuta la tratarea problemelor relaționate cu pielea. Sucul de lămâie amestecat cu apă și cu miere curăță pielii din interior și îi redă strălucirea și elasticitatea.

Un alt ingredient din acest suc, țelina, conține sodiu, care ajută la menținerea tinereții corpului. Țelina este o sursă bogată de minerale și conține de asemenea vitamina C, care așa cum se știe, ajută la menținerea elasticității pielii.

La rândul lor, merele conțin vitaminele A și C, care previn lăsarea pielii, precum și cupru care îi conferă luciu și tonus.

Varza conține vitaminele A, E, K, C și calciu care combat radicalii liberi care determină apariția îmbătrânirii premature.

Suc contra depresiei și cancerului (Rețeta)


Acest suc se prepară doar din ingrediente proaspete, cu ajutorul unui storcător de fructe și de legume. Se vor folosi următoarele:

Ingrediente:

  • 4 mere verzi (granny smith)
  • 3 tije de țelină
  • 2 frunze mari de varză creață
  • 1 lămâie (curățată)
  • 4 căni de frunze proaspete de spanac

Preparare:

 Cu ajutorul unui blender procesați toate ingredientele timp de câteva minute până când obțineți o băutură omogenă.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts