21 februarie 2017

Scapă de pesticidele din fructe și legume folosind acest truc simplu

Pesticidele pot afecta sanatatea, mai ales in cantitati mari. Unii aleg sa stea departe de fructele si legume din supermarket, care vin majoritatea din import, dar asta nu este o solutie. Si producatorii nostri au invatat sa le foloseasca din plin, avertizeaza Dr. Cristian Panaite, medic nutritionist la Clinica KiloStop, potrivit eva.ro.


Potrivit specialistului, chiar daca alegi legumele si fructele organice, riscul contaminarii acestora cu pesticide nu este complet eliminat.

 “Daca alegi legume si fructe organice, riscul expunerii la pesticide scade dramatic, dar nu este complet eliminat. Reziduurile de pesticide se pot detecta si in culturi organice, ca urmare a contaminarii incrucisate din loturile invecinate, a prezentei continue a pesticidelor foarte persistente, precum DDT in sol, sau a utilizarii accidentale sau frauduloase”, explica nutritionistul.

Apa indeparteaza 80% din reziduurile de pesticide. Dar exista si alte solutii practice la care poti apela si care sunt eficiente decat apa. 

Doua metode de eliminare 100% eficiente


 “O solutie de acid acetic cu 5% concentratie indeparteaza pana la 100% din pesticide. Ce-i acest acid acetic? Otet alb la concentratie maxima. Otetul diluat e putin mai bun decat apa de la robinet, iar otetul concentrat este scump”, explica specialistul. 

O alta solutie buna este apa sarata, recomanda medicul nutritionist. “O saramura cu 10% concentratie (o parte sare, 9 parti de apa) este la fel de buna sau chiar mai buna decat otetul concentrat”, aflam de la specialist.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts