22 februarie 2017

Rădăcină de Brusture – Antidotul care detoxifică corpul şi blochează evoluţia bolilor

Acţiunea diuretică, sudorifică, depurativă şi uşor hipoglicemiantă, antitumorală, antimutagenică, hepatoprotectoare şi antioxidantă a rădăcinii de brusture (Arctium lappa) este recomandată pentru tratarea cancerului de colon, psoriazis-ului, efectelor nocive ale antibioticelor şi nu numai.

 În scop medicinal, de la brusture se foloseşte rădăcina, utilizată la prepararea de extracte şi pulberi, în timp ce frunzele sunt folosite în infuzii. 

Compoziţia plantei 


În rădăcina de brusture se găseşte inulină, un glucid vegetal cu gust dulce, precum şi compuşi antibacterieni şi antifungici.

 Compoziti plantei este completată de numeroase săruri de potasiu, ulei volatil, acid cafeic, compuşi poliinici şi săruri de potasiu. 

Adjuvant în cancerul de colon 


Pe lângă acţiunea antiinflamatoare, rădăcina de brusture are efecte antitumorale directe. Totodată, aceasta stimulează tranzitul intestinal, neutralizează radicalii liberi, elimină toxinele şi normalizează flora în colon. 

În cancerul de colon, planta încetineşte sau chiar opreşte formarea tumorilor, împiedicând apariţia metastazelor.

 Toate acestea recomandă pulberea de brusture pentru tratarea polipilor intestinali, ca adjuvant în cancerul de colon. Se iau 4-8 grame de pulbere pe zi, în cure de 45 de zile, urmate de o pauză de 15 zile. 

Tratează psoriazis-ul 


Tratamentul va fi dublat de un regim lacto-vegetarian, în care 60% din hrană va fi constituită din legume, fructe şi cereale nepreparate termic. Se vor consuma minimum 3 litri pe zi de lichide (sucuri proaspete de fructe sau legume; infuzii din plante: muşeţel, roiniţă, mentă). 

Se prepară un amestec din proporţii egale de rădăcină de brusture şi de iarbă de Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor). Din această combinaţie se iau 6 linguriţe, pe stomacul gol, înaintea meselor principale, timp de 90 de zile.

Adjuvant în hepatita virală şi alcoolică 


Pe lângă efectele antivirale directe, rădăcina de brusture protejează ficatul de acţiunea agenţilor toxici, inclusiv a alcoolului. Tratamentul regenerează celula hepatică, stopând evoluţia bolii spre ciroză sau spre cancer hepatic. 

 Se ia câte o linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de câte 60 de zile.

 Previne efectele nocive ale antibioticelor


 Aşa cum am menţionat anterior, rădăcina de brusture conţine inulină în proporţii de 45-50%, cu rol de prevenire a efectelor nocive produse în urma administrării antibioticelor de sinteză (fără a le inhiba acţiunea): inapetenţă, dureri de stomac, tulburări de tranzit intestinal. Totodată, planta ajută la prevenirea candidozelor digestive. 

 Se ia câte o linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi, în cure de minimum 21 de zile.

 Împiedică acţiunea mutagenă a radiaţiilor


 Principiile active din brusture ajută celulele organismului să devină mult mai rezistente la acțiunea mutagenă a radiaţiilor, ne arată un studiu japonez realizat la Facultatea de Medicină din Okayama. 

 Prin urmare, împotriva expunerii la radiaţii, se administrează câte 20 gr. de pulbere de brusture, zilnic, în cure de minimum 30 de zile.

 Precauţii 


Persoanele diabetice care apelează la tratamentele cu rădăcină de brusture sunt sfătuite să îşi ajusteze dozele de insulină odată cu administrarea remediului. 

Rădăcina de brusture este contraindicată în alăptare (recomandată în sarcină – pentru prevenirea constipaţiei, problemelor venoase, deficitelor de minerale şi de vitamine din organism) şi copiilor sub 15 ani.
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts