3 februarie 2017

Rachiu de USTUROI– un antidot eficient pentru diabet, colesterol si tensiune

În ciuda numeroaselor medicamente pentru diabet, colesterol și hipertensiune disponibile în farmacii, remediile tradiționale sunt de preferat, deoarece sunt naturale și nu au efecte secundare. Numeroase studii, realizate pe scară largă, au dovedit că usturoiul este un astfel de remediu.
Rachiu de usturoi – rețetă


Considerat un antidot pentru numeroase boli, înzestrat cu beneficii nenumărate, usturoiul este un medicament prețios pentru persoanele care suferă de diabet, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie (colesterol mare), imunitate scăzută sau sensibilitate la infecții și boli.

Ingrediente


• 4 căpățâni de usturoi
• 1 litru de rachiu de secară (sau de fructe)

Preparare


Usturoiul se zdrobește mărunt, se pune într-o sticlă de 1 litru, care se umple cu rachiul. Se închide ermetic, și se lasă la macerat 2 săptămâni.

Se ia câte 1 linguriță din acest preparat, în fiecare dimineață, înainte de masă (dacă nu aveți boli sau probleme cu stomacul).

 Efecte


Usturoiul conține mulți compuși responsabili pentru efectul de scădere a zahărului din sânge. Cei mai importanți sunt: alicina, disulfură de alil și de propil și flavonoide.Alicina este compusul principal care are efecte antibacteriene, antivirale, antifungice și antioxidante. Acesta are de asemenea un impact semnificativ asupra sistemului circular, digestiv și imunologic, prin care ajută la detoxifierea corpului și la scăderea nivelurilor de zahăr, tensiune arterială și colesterol din sânge.

Cercetările au arătat că proprietățile anti-inflamatoare, antioxidante și antiglicative sunt responsabile pentru rolul preventiv al usturoiului pentru progresia și dezvoltarea complicațiilor asociate cu diabetul. Un studiu publicat în Jurnalul Medicinal Food a arătat că usturoiul este extrem de eficient în creșterea cantității de insulină din corp și îmbunătățirea toleranței la glucoză. Un alt studiu, publicat în Jurnalul Agriculture and Food Chemistry sugerează că usturoiul are puterea de a proteja inima de cardiomiopatia indusă de diabet.

Alte beneficii pe care diabeticii le pot extrage consumând usturoi sunt legate de sistemul cardiovascular: scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, subțierea sângelui, dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea circulației sângelui, prevenirea bolilor de inimă, a atacului vascular cerebral și a altor complicații asociate cu diabetul necontrolat.

Consumul regulat de usturoi are de asemenea efecte notabile de îmbunătățire a sistemului imunitar și a memoriei, de protejare a ficatului și de prevenire a cancerului.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts