20 februarie 2017

Lista alimentelor contrafacute pe care le consumi frecvent

1. Uleiul de masline "extravirgin"

La un control mai amanuntit, inspectorii au descoperit ca in realitate, majoritatea sticlelor de ulei de masline contineau tot ulei de floarea-soarelui.


2. Painea neagra


Painea neagra facuta din grau macinat este foarte scumpa, de aceea ceea ce cumparam prin magazine, este de cele mai multe ori contrafacuta din faina alba si coloranti. 60% din painea neagra de pe piata din Romania este colorata artificial.

3. Lactatele


Potrivit surselor, unele tipuri de lactate sunt facute din lapte praf sau alte ingrediente surpriza: apa, margarina, untura de porc, faina sau amidon.

4. Mierea de albine


In loc de miere "de albine", riscam sa cumparam "miere" dintr-un amestec format din: sirop industrial de glucoza, zahar si praf de porumb, inchegate cu clei sau gelatina.

5. Carnea


Carnea tocata este cea mai usor de falsificat. In unele cazuri s-a descoperit in loc de carne de vita sau porc, carne de cal sau chiar de magar.

6. Cafeaua


Cafeaua comercializata la preturi mici poate contine alte cereale precum soia, fasole, naut, porumb secara, amidon.

7. Vinul


In cazul vinului, produsul este contrafacut prin diluare. Unele tipuri de vinuri sunt facute din apa, zahar si alcool.

8. Bulionul


Unele tipuri de bulion contin doar 20% rosii, iar restul este amidon alimentar, coloranti si aditivi. Verificati cu atentie eticheta!

9. Produsele BIO


Cele mai multe astfel de produse de pe piata romaneasca sunt in general contrafacute. Pentru a fi siguri de provenienta organica, verificati ca pe eticheta sa apara "frunza EU" (acesta este simbolul care garanteaza provenienta organica a produselor)

10. Condimentele


Condimentele contrafacute sunt foarte periculoasa deoarece contin aditivi si coloranti, in marea majoritate nocivi.

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts