26 februarie 2017

Instanţa a decis: Nurofenul va fi retras de pe piaţă! Consumatorii au fost înşelaţi

Un tribunal din Australia a decis ca toate produsele „Nurofen” să fie scoase de la vânzare, deoarece un ONG a demonstrat că analgezicele au aceeaşi substanţă activă, deşi se vând în ambalaje diferite şi pretind a ameliora diferite tipuri de durere, informează BBC.

 Astfel, s-a dovedit că Nurofen pentru dureri de spate, pentru dureri menstruale, pentru migrene şi tensiune, care se vând în diverse ambalaje şi pretind a fi produse diferite, au de fapt aceeaşi componenţă. 

Toate conţin acelaşi ingredient activ, şi anume 342 de miligrame pe ibuprofen lizinat, susţin magistraţii.Totodată, aceştia au concluzionat că preţul analgezicului este dublu faţă valoarea lui reală şi faţă de alte pastile de acelaşi tip. 

 Producatorul pastilelor „Nurofen”, compania britanică Reckitt Benckiser a explicat că această decizie a instanţei este valabilă doar pentru Australia şi nu se va aplica în alte ţări. Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie a declarat că acest caz nu reprezintă o problemă şi nu va fi investigat. 

 Compania Reckitt Benckiser va respecta hotărârea judecătorească din Australia deşi nu este de acord cu aceasta întrucât „nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii”, cred reprezentanţii firmei. Toate pastilele Nurofen trebuie să fie îndepărtate de pe piaţa Australiei în decursul a trei luni.

Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts