26 februarie 2017

Inamicul negru al toxinelor. Unul dintre cele mai puternice remedii din lume.

Desi nu are un aspect prea placut si, din pricina culorii tuciurii, am putea fi tentati sa îl evitam, carbunele medicinal sau vegetal este considerat unul dintre cele mai puternice remedii din lume. 

Balonarea, toxiinfectiile alimentare, gastritele si chiar bolile inflamatorii intestinale pot fi ameliorate cu ajutorul carbunelui.

Obtinut printr-un proces de ardere la temperaturi înalte a lemnului, într-un mediu lipsit de oxigen, carbunele activ, dupa cum mai este denumit, neutralizeaza substantele nocive din intestin si poate folosi cu succes în numeroase boli, în special în cele care sunt mai frecvente sau se accentueaza în timpul verii.

În toxiinfectiile alimentare, spre exemplu, carbunele medicinal retine bacteriile din tubul digestiv si absoarbe gazele intestinale, ameliorand mai multe simptome: crampele abdominale, scaunele dese, greata si chiar accesele de febra.

În unele afectiuni gastrice, cum sunt gastrita si ulcerul, pulberea de carbune medicinal atenueaza rapid senzatia de arsura si durere si cotribuie la cicatrizarea mai rapida a tesuturilor lezate. 

Iar, daca se administreaza împreuna cu chitosanul (o pulbere foarte alcalina obtinuta din crustacee), eficienta carbunelui este marita de cateva ori. Combinatia dintre cele doua pulberi calmeaza simptomele pe moment si favorizeaza vindecarea pe termen mediu si lung.

Aceeasi combinatie este folosita si în cele mai des întalnite boli inflamatorii intestinale, colita si boala Crohn, a caror incidenta a crescut alarmant, în ultimii ani, în randul tinerilor. Carbunele distruge flora patogena din intestine si calmeaza crampele, iar chitosanul vindeca mucoasa intestinala si rectala afectata, în timpul curei fiind contraindicat consumul de zahar sau alti îndulcitori, paine alba, orez decorticat, fructele dulci sau uscate si otetul.

În amestec cu putin ulei de masline, pulberea de carbune medicinal este remediul traditional pentru detoxifierea organismului. O cura de circa 3-4 saptamani cu aceasta pasta, înghitita cu apa dimineata si seara, are efecte multiple: elimina acidul uric din sange, stimuleaza evacuarea bilei si "curata pielea" în cazul acneei. 

Cel mai frecvent este utilizat în balonare, o tulburare aparent banala, care însa este tot mai raspandita, afectand unul din doi adulti.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts