17 februarie 2017

Criza vaccinurilor ia amploare. Zeci de mii de copii, în pericol

Criza de vaccinuri continuă în România. Zeci de mii de copii sunt în pericol, pentru că nu mai există ser care să îi protejeze împotriva unor boli grave.

Sunt cinci vaccinuri obligatorii, dar multe dintre ele lipsesc din unele cabinete chiar și de patru luni.

Nu se mai găsește serul împotriva tetanosului sau a poliomielitei în cabinete. Din maternităţi lipsește vaccinul împotriva hepatitei B, iar din unele clinici chiar vaccinul antigripal, boală care a făcut patru victime numai in ultima săptămână.

"Ne confruntăm iar cu criza vaccinurilor. Motivele sunt de-a dreptul de neexplicat. Ba că nu avem buget, ba că legea achizițiilor nu permite, ba că am achiziționat prea târziu vaccinul. Vaccinul trebuie contractat cu un an înainte. Este un produs special, este greu să cauți furnizorul care să-l dea la timp. 
Din timpul verii trebuie să ne asigurăm că avem stocurile pentru perioada de vaccinare - care începe în luna octombrie", a declarat președintele ”Asociația Pacienților”, Vasile Barbu, la Realitatea TV.


loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts