16 februarie 2017

Cercetătorii spun că secretul longevitatii lor e modul în care prepară cafeaua

Mulți cercetători care vor să află secretele unei vieți lungi și sănătoase se îndreaptă spre locuitorii insulei Ikeria, din Grecia, care sunt printre cei mai longevivi din lume.

O ultimă descoperire a specialiștilor care cercetau bolile cardiovasculare indică faptul că o ceașcă de cafea grecească fiartă ar putea fi cheia sănătații locuitorilor acestei insule.


Numai 0,1% dintre europeni ajung la vârsta de 90 de ani, în timp în insula grecească Ikaria, procentul ajunge la 1%. Este una dintre cele mai ridicate rate ale longevității în toată lumea – iar isularii pe lângă faptul că trăiesc mult, sunt și sănătoși pentru perioade lungi de timp.

Gerasimos Siasos, profesor la Universitatea Athens Medical School, din Grecia, a studiat 71 de femei și 71 de bărbați care locuiau pe această insulă. „Majoritatea consumau cafea fiartă la ibric, care e bogată în polifenoli și antioxidanți și conține numai o cantitate moderată de cofeină. Aceasta pare să aibă beneficii mai mari decât restul cafelelor. Protejează mai ales de boli cardiovasculare, dar și de cancer”, susțin cercetătorii.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts