1 februarie 2017

Ceaiul din plante medicinale care ia REUMATISMUL ‘’cu mâna’’

După cum se ştie, schimbările bruşte de temperatură provoacă un disconfort major persoanelor cu boli reumatice.Bolile reumatice sunt afecţiuni inflamatorii cronice, dureroase, ce atacă oasele, articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele.
Simptomele de inflamaţie specifice bolilor reumatice sunt:


  • umflarea
  • roşeaţa
  • rigiditatea
  • căldura
  • durerea.

Totodată, reumatismul poate afecta şi organele interne: inima, rinichii, plămânii sau pielea.

Din păcate, antiinflamatoarele steroidiene şi nesteroidiene, precum şi imunomodulatoarele sau imunosupresoarele folosite în terapia medicamentoasă a bolilor reumatice dau reacţii adverse grave.

De aceea, pentru tratarea sau ameliorarea bolilor reumatice, tratamentele naturiste au efecte benefice pe termen lung, fără a prezenta reacţii secundare specifice medicamentelor de sinteză.

Este şi cazul următorului ceai din plante medicinale, considerat un elixir în terapia acestei categorii de afecţiuni:

Ceai antireumatic – Reţetă


Cum se prepară

Se amestecă flori de creţuşcă, flori de muşeţel, cimbrişor, frunze de fag şi fructe de ienupăr, în părţi egale – câte 25 grame fiecare.

O lingură din amestecul menţionat mai sus se adaugă în apă fierbinte (250 ml.), recipientul se acoperă, se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară.

Administrare

Se consumă 3 căni de ceai, zilnic, timp de 3 săptămâni.

Observaţii importante:

1. În primele trei zile de tratament, acest amestec poate provoca diaree de curăţare şi uşurare, care nu trebuie să vă alarmeze, pentru că are efect detoxifiant.

2. Dacă urmaţi această cură, mai puteţi folosi un amestec din: 1 gr. coada-calului, 1 gr. frunze de urzică moartă şi 1 gr. frunze de coacăz negru, care se administrează sub formă de pulbere, sublingual – amestecul se ia de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale; după ce se ţine 15 minute sub limbă, amestecul se înghite cu apă.

Beţi apă pe stomacul gol


Un remediu şi totodată un obicei japonez, plin de beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru persoanele care suferă de boli reumatice, constă în consumul apei imediat după trezire.

Tratamentul cu apă este considerat de succes în artrită.

Cum se procedează:

Dimineaţa, imediat după trezire, înainte de a vă spăla pe dinţi, beţi 4 x 160 ml. apă – aproximativ o jumătate de litru în total.

Spălaţi-vă pe dinţi, însă nu mâncaţi şi nu beţi nimic timp de 45 minute.
După cele 45 minute, puteţi bea şi mânca normal.

Persoanele în vârstă sau bolnave, care nu pot consuma 4 pahare cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, pot începe prin a bea apă mai puţină, crescând gradual cantitatea de lichid, până la 4 pahare.

Pacienţii cu artrită vor urma tratamentul de mai sus doar 3 zile în prima săptămână, iar începând din a doua săptămână, zilnic.

La ce mai ajută cu succes tratamentul cu apă:

Lista indică numărul de zile de tratament necesar pentru vindecarea principalelor boli:

presiune ridicată a sângelui – 30 zile;

gastrită – 10 zile;

diabet – 30 zile;

constipaţie – 10 zile;

cancer – 180 zile;

tuberculoză – 90 zile.

Tratamentul cu apă nu are efecte adverse, însă, la început, este posibil să urinaţi mai des ca de obicei.

Sursa: topremediinaturiste.ro
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts