20 februarie 2017

Cea mai bună pizza de casă. Reţeta recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Fie că aveţi musafiri sau vreţi să pregătiţi rapid o masă delicioasă în familie, pizza este o variantă la îndemână, uşor de preparat într-un timp scurt. Adevărul vă prezintă reţeta lui Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie al Masterchef.Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul lui.

Pentru blat aveţi nevoie de: 250 de grame de făină, 150 de mililitri de apă, 15 grame de drojdie proaspătă (sau echivalentul în drojdie uscată), 30 de mililitri de ulei, jumătate de linguriţă de zahăr, un praf de sare.

Modul de preparare al blatului: ”În apa călduţă dizolvăm zahărul, sarea şi drojdia. După dizolvare o punem într-un vas încăpător peste făină şi o frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen. Adăugăm uleiul şi frământăm aluatul până ce se încorporează tot uleiul. Acoperim aluatul şi îl punem la dospit într-o zonă călduroasă (aproximativ 30 grade). Îl lăsăm să dospească minim 30 minute şi, dacă în acest timp şi-a dublat volumul, aluatul este pregătit să fie întins în tavă. Dacă aveţi timp la dispoziţie, lăsaţi aluatul câteva ore la frigider”, explică Bogdan Roman.

Pentru sos aveţi nevoie de: 50 de mililitri de suc de roşii sau passata, un praf de sare, puţin zahăr, piper, oregano şi un grăunte de usturoi pisat sau un praf de usturoi granule şi puţină paprika dulce sau iute.

Mod de preparare al sosului:
”Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi sosul câteva minute la foc. Până da în clocot şi se îngroaşă un pic. Să fie numai bun de întins pe aluatul de pizza”, explică Bogdan Roman.

Pentru pizza aveţi nevoie de şuncă, ciuperci proaspete, salam uscat, ardei gras, ardei iute, măsline, 300 de grame de mozzarela sau caşcaval.

”Întindeţi blatul folosind un făcăleţ (merdenea, sucitor sau chiar o sticlă) şi aşezaţi-l în tavă unsă cu o pensulă sau cu un şerveţel înmuiat în ulei. Ungeţi bine blatul cu sosul de pizza şi adăugaţi ingredientele.

 La sfârşit acoperiţi totul cu mozzarella rasă sau caşcaval, presăraţi nişte oregano şi puneţi tava în cuptorul electric preîncălzit la 300 grade C. Dacă aveţi cuptor pe gaze, coaceţi pizza la foc puternic (la maxim). Este gata când caşcavalul este gratinat. La 300 de grade, timpul de coacere este aproximativ 8-9 minute”, explică Bogdan Roman.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts