15 februarie 2017

AU MURIT după ce AU MÂNCAT UN FRUCT EXOTIC. Se vinde în România

Despre ce este vorba! Timp de peste două decenii, copiii aparent sănătoși din regiunea Bihar au suferit crize bruște, pierzându-și cunoștința, iar aproximativ jumătate au murit, spre stupefacția medicilor.Oameni de știință americani și indieni susțin că o boală misterioasă, care a ucis peste 100 de copii pe an în nordul Indiei, a fost cauzată de consumul de litchi.
Litchi, un fruct exotic originar din China, conține toxine care inhibă capacitatea organismului de a produce glucoza — afectându-i pe copiii ale căror niveluri de zăhar din sânge erau deja reduse, deoarece nu mâncaseră cina. Copiii s-au trezit noaptea țipând înainte de a suferi convulsii și a-și pierde cunoștința, suferind o inflamare acută a creierului. Doctorii au descoperit o legătură cu un focar de boală care a cauzat umflarea creierului și convulsii la mai mulți copii din Caraibe.


Descoperirea i-a condus pe responsabilii din domeniul sănătății să le recomande părinților să le asigure copiilor de vârstă mică masa de seară și să le limiteze numărul de litchi consumate de către aceștia. Treptat, numărul de cazuri raportate a scăzut începând de la câteva sute în fiecare an, până la aproximativ 50, potrivit publika

Mai menţionăm că acest fruct bizar se comercializează şi în România. Litchi are gustul dulce de căpşune şi trandafir, iar atunci când e uscat, are gust de stafide. Este recomandat pentru a fi consumat pentru proprietăţile sale diuretice şi digestive, are efect energic, scade tensiunea arterială şi favorizează formarea globulelor roşii.
loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts