20 februarie 2017

Atenție la ce cumpărați! Aceste tipuri de peşte conţin MERCUR și PLUMB!!!

Avertismentul lansat de medici! Nu mai mâncaţi aceste tipuri de peşte. Conţin mercur și plumb.Atenție la ce cumpărați! O analiză arată că s-a găsit mercur și plumb, în peștii din magazine. Specialiștii din sănătate au luat în vizor două tipuri: somonul și pangasiusul, respectiv cel mai scump și cel mai ieftin pește.

Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură care este hrănit artificial, spun nutriționiștii. “În general, ceea ce avem noi pe piață este pește de cultură. Somonul de cultură este hrănit artificial, de asta este și mai gras. Beneficiul de Omega 3 obținut din somon își pierde practic din valoare”, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu.Prețul mare nu ne garantează și faptul că peștele este mai sănătos.

Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine.Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.

La fel de toxic este și pangasiusul. “Este un pește crescut în ape reziduale cu cantități foarte mari de toxine. Practic nu are niciun fel de beneficii cu potențial”, completează expertul în alimentație.

Astfel, nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local. Novacul, crapul, șalăul sau scrumbia de Dunăre sunt pești cu calități nutritive superioare. Pentru a avea un organism sanatos trebuie sa ne ferim de tot ceea ce inseamna toxine.Nu avem de unde sa stim ce este bun sau ce este rau pentru organism daca nu ne informam din surse sigure. 

Pestele este un aliment care se consuma foarte des mai ales pentru fosfor. De aceea trebuie tinut cont ce cumparau si de unde. Se recomanda consumul pestelui salbatic care traieste in mediul natural desi este mai scump ca si pret decat cel din crescatorii.

sursa: fiisanatos.info
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts