19 februarie 2017

ATENŢIE! Aceste tipuri de medicamente îţi şubrezesc IMUNITATEA

Anumite tratamente medicamentoase afectează flora intestinală şi implicit scad capacitatea corpului de a se apăra de agenţi patogeni, virusuri şi bacterii.

ANTIACIDE


Arsurile stomacale te pot face să recurgi la medicamente care alungă aceste neplăceri, însă există riscurile de a influenţa negativ flora intestinală şi de a reduce imunitatea. 

Medicamentele antiacide scad nivelul de aciditate stomacală, de aceea alimentele nu mai pot fi sterilizate în mod corespunzător. Prin urmare, sistemul imunitar ajunge să lucreze în plus pentru a combate bacteriile şi virusurile patogene care pot duce la infecţii.

Într-un mediu cu o aciditate scăzută, unele elemente nutritive nu pot fi absorbite bine de organism, ceea ce conduce şi la carenţe de vitamina C sau de fier. Pe termen lung, aceste lipsuri afectează imunitatea.


ANALGEZICELE


Medicamentele care reduc intensitatea durerilor este posibil să provoace sindrom de intestin iritabil sau apariţia unor infecţii, ca urmare a creşterii permeabilităţii intestinale. 

Folosirea ocazională a medicamentelor cu efect analgezic nu afectează sănătatea, dar folosirea frecventă a analgezicelor, mai precis de câteva ori pe săptămână îţi slăbeşte sistemul imunitar şi-ţi sporeşte riscul de a suferi de diverse boli, îndeosebi respiratorii şi digestive.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts