4 februarie 2017

Așa scapi de MONTURI cu două ingrediente banale! E foarte probabil să le ai în casă

  Monturile reprezintă deformări ale încheieturii degetului mare de la picior, care  afectează în general  femeile într-un număr mai mare decât bărbaţii.
Care sunt cauzele apariţiei monturilor?


Încă nu se cunosc cauzele exacte ale apariţiei monturilor, însă specialiştii precizează că instalarea acestor malformaţii este corelată cu doi factori predominanţi. „Primul este că unele persoane au o sensibilitate la nivelul încheieturilor moştenită în mod ereditar. În câteva cazuri, sensibilitatea aceasta se poate transforma în osteoartrită sau artrită reumatoidă.

A doua cauză este încălţămintea incomodă care ţine degetele deformate timp îndelungat. De asemenea, există şi situaţii în care acestea sunt provocate de anomalii înnăscute ale piciorului, ce cresc riscul deformării piciorului, cum ar fi platfusul, ce constă în aplatizarea arcadei labei piciorului”, explică specialistul Ropharma, medicul Tania Bejan.

Simptome şi probleme


• Dificultăţi în a merge din cauza durerii.

• Inflamare şi răni la baza degetului care se pot infecta.

• Piciorul poate deveni atât de lat încât găsirea unei perechi de pantofi să devină
foarte dificilă.

• Apariţia artritei la degetul mare.

• Deformări şi la celelalte degete de la picioare

Prevenire şi tratament


Pentru a preveni apariţia monturilor, primul pas şi cel mai important, este schimbarea încălţămintei cu una lejeră, care să nu strângă degetele. Astfel, deformarea nu se mai dezvoltă şi nu mai provoacă durere sau discomfort. Pentru sfaturi despre alegerea încălţămintei se poate consulta un medic ortoped.
Pentru cazurile uşoare, compresiile cu gheaţă stagnează creşterea proeminentei, iar cremele sunt necesare pentru a repara pielea din acea zonă.


Tratament naturist:


Ingredient: praz și oțet.

Preparare: 

Taie un fir de praz rondele și pune-l la macerat vreme de 24 de ore într-o cană cu oțet. Apoi, aplică feliile de praz pe locul cu probleme și acoperă cu un pansament.

În situația în care montul nu dă semne că se retrage, este recomandat să repetați acest tratament.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts