1 februarie 2017

Arsurile la stomac nu va dau pace? Iată câteva băuturi care îți pot veni în ajutor

Uneori arsurile de stomac provoacă mare disconfort și stres întregului organism. De obicei arsurile la stomac sunt provocate de mâncare și se declanșează atunci când acidul din stomac intră în tubul digestiv, provocând senzații dureroase și neplăcute.

Acestea pot fi însoțite de greață, iar disconfortul poate dura mai multe ore. Ce poți face în acest caz? Iată câteva băuturi care îți pot veni în ajutor atunci când ai arsuri la stomac.


Ce băuturi sa eviti:


Alcool

Alcoolul stimulează stomacul pentru a produce mai mult de acid, conform medicalnewstoday.com

Bauturi acidulate

Bulele din băuturile carbogazoase se extind în stomac. Acest lucru creează o presiune asupra sfincterul esofagian inferior și se poate împinge acidul din stomac in esofag.

Băuturi cofeinizate


Cofeina agraveaza boala si se recomanda sa treci la versiuni decofeinizate de ceaiuri sau cafea pentru a ca acest lucru ajuta la minimizarea simptomelor.

Ciocolată


Ciocolata contine atat cofeina cat si si cacao si ambele acestea pot declansa arsuri la stomac. Nu numai bomboanele de ciocolată, dar ciocolată sub formă de cacao fierbinte si ciocolata cu lapte pot fi, de asemenea, un factor declanșator.

Sucuri de citrice

Sucurile din fructe citrice, cum ar fi portocale sau grapefruit, sunt bogate în acid si pot agrava simptomele.

Ce să bei


Ceai de ghimbir

 Ghimbirul este un calmant natural pentru stomac și poate ajuta la reducerea producției de acid gastric. Berea de ghimbir nu prea ajuta, deoarece este carbonatată și poate conține cafeină. De asemenea, cele mai multe bauturi comerciale acidulate nu conțin suficient ghimbir pentru a avea un efect.

Iaurt

Produsele lactate pot reduce uneori simptomele de reflux.

Lapte

 Laptele cu continut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi poate ajuta, dar cel cu conținut ridicat de grăsimi poate agrava simptomele. Laptele de migdale poate fi eficient, deoarece este alcalin și poate neutraliza aciditatea.
Modul în care o persoană bea poate agrava sau poate cauza arsuri la stomac.


Sfaturi practice:


Bea pe tot parcursul zilei pentru a rămâne hidratat și pentru a evita sa bei cantități mari dintr-o dată

Renunța la băuturi noaptea târziu

Stai în poziție verticală după ce ai băut

Mai multe sfaturi pentru a preveni boala de reflux

Pierderea in greutate, dacă este necesar

Renunțarea la fumat

In timpul somnului sa ai capul ridicat

Evitarea hainelor stranse pe corp

În cazul în care o persoană este afectată de episoade regulate și severe de arsuri la stomac, este recomandat sa vada un medic specialist. Cu toate acestea, în cazul în care arsurile la stomac sunt doar ocazionale, pot fi gestionate cu modificari simple ale stilului de viata si medicamente care se pot cumpara fara reteta.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts