17 februarie 2017

ALZHEIMER-UL poate fi detectat mult mai devreme gratie unui test la indemana

Nu problemele de memorie, ci un simt slabit al mirosului ar putea anunta de timpuriu instalarea Alzheimerului, afirma oamenii de stiinta americani, care au realizat un studiu in acest sens.
Cercetatori de la Spitalul General Masachusetts au pus la punct o metoda prin care se poate verifica riscul de Alzheimer al unei persoane pornind de la cat de ascutit ii e mirosul, arata ziare.com, care citeaza The Independent.

Premisa ca pierderea mirosului ar putea fi un simptom nu e noua, insa studiul de fata a oferit cele mai convingatoare dovezi de pana acum, spun cei care au realizat cercetarea. Coordonatorul cercetarii, dr. Mark Albers, afirma ca slabirea mirosului poate aparea cu 10 ani inainte de aparitia altor simptome, cum ar fi pierderile de memorie.

In cadrul cercetarii, s-a dovedit ca subiectii care prezentau un risc crescut pentru acest timp de dementa au identificat cu mai mare greutate unele izuri usor de recunoscut.

Concret, acestia au fost pusi sa miroasa 10 izuri: menta, cuisoare, piele, capsune, liliac, ananas, fum, sapun, struguri si lamaie. Subiectii au fost intrebati daca recunosc aceste mirosuri si pusi sa le asocieze cu sursa lor, avand si patru variante de raspuns.

S-a dovedit ca subiectii carora le-a fost cel mai greu sa simta mirosurile si sa le identifice aveau si cel mai mare risc de boala.

loading...
Site-ul www.sanatoszidezi.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Urmăriți-ne prin Email

Articole recente

recentposts

Articole aleatorii

randomposts